Bestuurskracht

vuistregels voor de inrichting van het zorgbesturen

Hanneke Beijer; Hanke Lange; Hein Abeln

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Bestuurskracht

paperback/ gebrocheerd: € 25.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036811033, January 2016
Formaat: 21.1 (h) x 15.1 (b) x 0.7 (d) cm. Gewicht: 157 gram.

Uitgever: Springer Media B.V.

trefwoorden: bestuur en toezicht bestuur zorginstellingen inrichting bestuur raad van bestuur raad van toezicht zorgbestuur

beschrijving

Aan de comfortabele bestaanszekerheid van ziekenhuizen is in de afgelopen tien jaar een einde gekomen. Met als gevolg dat ziekenhuisbestuurders in de spotlights staan. Slagen zij er in om de kwaliteit en veiligheid te garanderen, het ziekenhuis financieel gezond te houden en interne en externe partijen tevreden te stellen? Kortom, zijn zij effectief?

Of een raad van bestuur effectief is, hangt samen met de inrichting en de werking van het bestuur. Met de samenstelling, de aanwezige expertise en de onderlinge samenwerking. De raad van toezicht is, vanuit zijn werkgeversrol, verantwoordelijk voor de inrichting van het bestuur. Maar een passende inrichting komt in samenspraak tot stand, met inbreng van de raad van toezicht, de raad van bestuur, de medische staf en de overlegorganen.

De auteurs geven op basis van hun ervaring als bestuursadviseurs voor de zorg handvatten en vuistregels voor de inrichting van de raad van bestuur. Zowel naar inhoud als naar proces.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingVerbreed uw begrip in de inrichting van zorgbesturen

Geeft u nieuwe inzichten

Beantwoord veel voorkomende vragen
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.