Kleine kwalen en alledaagse klachten bij ouderen

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Kleine kwalen en alledaagse klachten bij ouderen

gebonden: € 53.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036810814, geïllustreerd, November 2015
Formaat: 24.6 (h) x 17.4 (b) x 2.1 (d) cm. Gewicht: 723 gram.

Uitgever: Springer Media B.V.

serienaam/reeks: Kleine kwalen

redactie: Just Eekhof; Arie Knuisting Neven; Sjoerd Bruggink; Marissa Scherptong-Engbers

trefwoorden: comorbiditeit geriatrie huisarts huisartsgeneeskunde klachten kwalen ouderenzorg patiëntenzorg praktijkondersteuner

beschrijving

Huisartsen, maar ook andere professionals die betrokken zijn bij de medische zorg voor ouderen, blijken grote behoefte te hebben aan een praktische aanpak van alledaagse klachten. Daarin voorziet dit boek. Omdat we praktische handvatten bieden voor de aanpak van kleine kwalen maar ook voor de aanpak bij de eerste presentatie van andere niet altijd kleine maar wel veelvoorkomende alledaagse klachten, is de titel aangepast: Kleine kwalen en alledaagse klachten bij ouderen.

 Kleine kwalen en alledaagse klachten bij ouderen geeft een praktische leidraad voor vijftig alledaagse klachten bij mensen van ongeveer 75 jaar of ouder. Diagnostiek en beleid krijgen een rationele en, zo mogelijk, een wetenschappelijke onderbouwing. De inhoud sluit aan bij de richtlijnen en standaarden van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG). Elk hoofdstuk begint met kernpunten die de belangrijkste aspecten van de aandoening in een oogopslag bij elkaar zetten. Aan vrijwel ieder hoofdstuk zijn illustraties toegevoegd.

 Kleine kwalen en alledaagse klachten bij ouderen is bedoeld voor de huisarts (in opleiding), de specialist Ouderengeneeskunde (in opleiding), de praktijkondersteuner en de wijkverpleegkundige. Het boek is ook waardevol andere professionals die betrokken zijn bij de medische zorg voor ouderen en voor medisch studenten.

 Met veel dank voor hun medewerking aan

- dr. Annet Wind, hoofd van de NHG-kaderopleiding Ouderengeneeskunde, en

- prof. dr. Wilco Achterberg hoogleraar Institutionele zorg en ouderengeneeskunde beiden werkzaam bij de afdeling Public health en Eerstelijnsgeneeskunde LUMC.

 

 

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingGeeft praktische handvatten voor 50 klachten bij ouderen

Sluit aan bij de laatste richtlijnen van het NHG

Rijk geïllustreerd


  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.