Voeten en kanker

Johan Toonstra; Anton C. de Groot

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Voeten en kanker

paperback/ gebrocheerd: € 33.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036810708, December 2015
Formaat: 24.0 (h) x 16.8 (b) x 0.8 (d) cm. Gewicht: 297 gram.

Uitgever: Springer Media B.V.

beschrijving

In dit boek worden de belangrijkste vormen van huidkanker aan de voeten en hun voorstadia beschreven. Daarnaast presenteert het de bijwerkingen van medicamenteuze behandeling van kanker (zowel van cytostatica als van doelgerichte medicijnen), met nadruk op afwijkingen aan de voeten. De informatie over de steeds vaker voorkomende kwaadaardige tumoren van de huid stelt voetzorgverleners zoals pedicures, medisch pedicures, podotherapeuten en podologen in staat om voor huidkanker verdachte afwijkingen in een vroeg stadium te signaleren. Tijdige behandeling door de arts, aldus mogelijk gemaakt door de voetzorgprofessional, kan complicaties voorkomen en zelfs levensreddend zijn. De hoofdstukken over cytostatica, doelgerichte medicijnen en hun bijwerkingen stellen de voetzorgverlener in staat preventieve maatregelen te nemen en optredende bijwerkingen te herkennen (en eventueel te rapporteren aan de behandelend arts of oncologisch verpleegkundige).  

Voor de oncologie bestaat groeiende belangstelling bij voetzorgverleners. Voeten en kanker voorziet, als eerste en enige boek, in de dermato-oncologische kennis die nodig is voor het ontwikkelen van optimale oncologische voetzorgtrajecten door de beroepsgroep. Meer dan 100 afbeeldingen van hoge kwaliteit maken de teksten inzichtelijk en vergemakkelijken het herkennen van specifieke beelden aan de voeten.

De auteurs, beiden (voormalig) dermatoloog, schreven eerder voor voetzorgverleners Voeten en Huid (2009, tweede editie 2015) en Nagelaandoeningen (2010).

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Beschrijft de belangrijkste vormen van huidkanker aan de voeten

Legt uit wat de bijwerkingen zijn van de medicijnen

Helpt om preventieve maatregelen te nemen en bijwerkingen te herkennen

Rijk geïllustreerd

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.