Handboek POH-GGZ

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Handboek POH-GGZ

gebonden: € 58.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036810333, December 2015
Formaat: 24.8 (h) x 17.6 (b) x 2.5 (d) cm. Gewicht: 630 gram.

Uitgever: Springer Media B.V.

redactie: Liesbeth Mok; Harold Wenning; Ietje de Vries

trefwoorden: functie poh-ggz methodiek en interventies methodiek voor poh-ggz niet-patiëntgebonden taken poh-ggz kind en jeugd praktijkondersteuner ...

beschrijving

In dit boek komt tot uiting dat de POH-GGZ zowel in de breedte als in de diepte over generalistische vaardigheden en behandelmethoden dient te beschikken om hoogwaardige begeleiding of behandeling te bieden voor de meest voorkomende psychische klachten. Uitgangspunt is dat de POH-GGZ huisartsenzorg biedt.

Dit boek is bedoeld voor de professional die werkzaam is als POH-GGZ  of hiermee samenwerkt, zoals de huisarts, psychosomatisch fysiotherapeut, POH Somatiek, wijkverpleegkundige, haptonoom, apotheker-farmacotherapeut, psyscholoog, psychiater en de beroepskrachten van het buurtteam.

Onderscheidend is dat het vanuit de beroepspraktijk is geschreven: de inhoud van de functie, de samenwerking binnen en buiten de huisartsenpraktijk, criteria voor doorverwijzing, rapportage en veel voorkomende klachten. De meest gebruikte screeningslijsten en meetinstrumenten worden toegelicht, evenals de methoden en methodieken die noodzakelijk zijn om de diversiteit aan klachten te kunnen behandelen of monitoren.  Er is ook aandacht voor de POH-GGZ Kind en Jeugd en niet-patiëntgebonden taken die noodzakelijk zijn voor de profilering en professionalisering van de functie binnen de huisartsenpraktijk.

De schrijvers van het boek werken als POH-GGZ en kaderhuisarts GGZ. Zij ervaren zelf dagelijks het belang van samenwerking om goede patiëntenzorg te bieden. Daarnaast zijn er bijdragen geleverd door deskundigen met specifieke kennis van deelgebieden die van belang zijn voor huisartsenzorg.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingIs een leidraad voor de dagelijkse werkzaamheden van de POH-GGZ

Beschrijft de meest gebruikte screeningslijsten, meetinstrumenten en methoden om klachten te behandelen en monitoren

Met veel praktische voorbeelden
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.