Sociologie voor gezondheidszorg en verpleegkunde

Jan Stapel; Rob Keukens

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Sociologie voor gezondheidszorg en verpleegkunde

paperback/ gebrocheerd: € 41.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036810043, 280 blz., June 2016
Formaat: 24.0 (h) x 16.9 (b) x 1.9 (d) cm. Gewicht: 539 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

trefwoorden: inleiding in de sociologie maatschappelijke ontwikkelingen gezondheidszorg mantelzorg medicalisering preventie sociale ongelijkheid en ...

beschrijving

Mede als gevolg van maatschappelijke ontwikkelingen is de gezondheidszorg voortdurend in beweging en onderhevig aan veranderingen. Een andere kijk op gezondheid zorgt ervoor dat niet langer de ziekte centraal staat, maar eerder het aanpassingsvermogen van personen en daarbij het vermogen tot zelfmanagement wanneer men te maken krijgt met problemen en uitdagingen op sociaal, lichamelijk en emotioneel gebied. Verpleegkundigen moeten hun werk verrichten in deze steeds veranderende context. Dit boek helpt bij de verduidelijking van deze context en van de invloed van allerlei sociale en maatschappelijke factoren op menselijk gedrag.

Deze nieuwe druk sluit aan op Bachelor Nursing 2020, het nieuwe opleidingsprofiel  dat in 2016 landelijk wordt ingevoerd. In dit profiel neemt het vak sociologie een prominente plaats in. In deze nieuwe druk wordt aandacht besteed aan de actuele maatschappelijke ontwikkelingen en de gevolgen daarvan voor de gezondheidszorg en het verpleegkundig beroep.

Thema’s die hierbij aan de orde komen zijn onder andere zelfzorg en mantelzorg, participatie en zelfmanagement, professionele zorg, sociale ongelijkheid, medicalisering, de verzorgingsstaat, kwaliteitszorg en preventie. Aan het boek is een website toegevoegd met verdiepingsstof, verwerkingsvragen, links en casuïstiek.

Sociologie voor gezondheidszorg en verpleegkunde is een standaardwerk dat onmisbaar is voor opleidingen in de gezondheidszorg en voor de opleiding verpleegkunde in het bijzonder.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Enige boek over sociologie specifiek voor verpleegkundigen

Biedt actuele en goed onderbouwde informatie

Verduidelijkt de context waarin de zorgverlener moet werken

Helpt veranderingen in de gezondheidszorg te begrijpen

Geeft inzicht in de positie van de verpleegkundige

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.