Verpleegkunde voor mbo

Wupke Boog

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Verpleegkunde voor mbo

paperback/ gebrocheerd: € 41.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036809757, February 2016
Formaat: 24.0 (h) x 16.8 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 450 gram.

Uitgever: Springer Media B.V.

trefwoorden: beroepscode van verpleegkundigen en verzorgenden coördinatie van zorg deskundigheidsbevordering verpleegkundige kerntaken mbo-verpleegkundige ...

beschrijving

Waar gaat het om in de verpleging en in wat voor soort organisatie werken verpleegkundigen? Wat houdt methodisch werken in? Deze en nog veel meer vragen worden aan de hand van duidelijke voorbeelden beantwoord.

Dit boek schetst een helder beeld van het vak waarin de mbo-verpleegkundige, na zijn of haar opleiding, komt te werken en geeft praktische handvatten voor de dagelijkse praktijk. Onderwerpen zoals het verpleegkundig proces, het verpleegplan en het zorgleefplan komen uitvoerig aan bod, evenals de juridische en ethische aspecten waarmee de verpleegkundige te maken zal krijgen. Ook wordt ruim aandacht besteed aan preventie, voorlichting geven, kwaliteitszorg en deskundigheidsbevordering. Concrete stappenplannen en voorbeelden uit de praktijk geven houvast bij al deze onderwerpen.

Verpleegkunde voor mbo is allereerst bestemd voor verpleegkundigen in opleiding, om vertrouwd te raken met de inhoud en taal van het verpleegkundig beroep. Daarnaast kunnen verpleegkundigen het boek in de praktijk gebruiken als naslagwerk en om hun inzicht in verpleegkundige ontwikkelingen te vergroten.

 

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Geeft een goed beeld van het beroep.

Geeft een duidelijke theoretische onderbouwing.

Sluit aan op het nieuwe kwalificatiedossier.

Helder leesbaar en heel informatief.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.