Oncologie

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Oncologie

gebonden: € 78.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036809603, geïllustreerd, 251 blz., January 2017
Formaat: 24.8 (h) x 17.3 (b) x 1.7 (d) cm. Gewicht: 683 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

serienaam/reeks: Praktische huisartsgeneeskunde

redactie: A.J. Berendsen; S. Van Belle

beschrijving

Dit boek gaat in op de (veranderende) rol van de huisarts, nu en in de toekomst, bij de zorg rondom de oncologische patiënt in de dagelijkse praktijk.

In een inleidend deel komen algemene onderwerpen aan bod zoals incidentie, prevalentie en sterfte-aantallen. Daarnaast gaat het in op preventie en nieuwe behandelmethoden, revalidatie, de organisatie van de oncologische zorg in Nederland en Vlaanderen en de rol van de huisarts bij palliatieve zorg. 

In het tweede deel worden, aan de hand van casuïstiek, de volgende vormen van kanker besproken: colorectale kanker, borstkanker, prostaatkanker, longkanker en gepigmenteerde huidkanker. Hierbij wordt vooral ingegaan op de rol van de huisarts: vanaf het eerste contact bij de klacht (diagnostiek, verwijzing), de rollen die de huisarts heeft voor de patiënt en familie tijdens de behandeling van de specialist, tijdens het controletraject bij het signaleren van langetermijneffecten en bij het palliatieve traject. Er wordt verder ingegaan op palliatieve behandelmogelijkheden, meest voorkomende metastasen en langetermijneffecten aan de orde.

Oncologie verschijnt in de reeks Praktische huisartsgeneeskunde. In deze reeks verschijnen uitgaven met praktische en klachtgerichte informatie over de verschillende deelgebieden van de huisartsgeneeskunde.

Oncologie is in de eerste plaats geschreven voor huisartsen, al dan niet in opleiding. Maar ook voor gespecialiseerde verpleegkundigen, nurse practitioners, physician assistants, basisartsen, praktijkondersteuners en medische studenten biedt het veel relevante informatie.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingPraktisch naslagwerk voor preventie, stervensbegeleiding, revalidatie en organisatie van de oncologische zorgUitgebreide casuïstiek van verschillende vormen van kankerBespreking van palliatieve behandelmogelijkheden, meest voorkomende metastasen en langetermijneffecten
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.