Protocollen voor begeleiding van mensen met psychische klachten

handleiding voor POH-GGZ en overige zorgprofessionals

B. Schreuders

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Protocollen voor begeleiding van mensen met psychische  ...

paperback/ gebrocheerd: € 48.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036809566, geïllustreerd, 168 blz., September 2015
Formaat: 24.0 (h) x 16.8 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 281 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

trefwoorden: begeleiding angst en depressie begeleiding psychische klachten behandelprotocollen poh-ggz geestelijke gezondheidszorg praktijkondersteuner ...

beschrijving

Met deze uitgave heeft u een overzicht in handen van de belangrijkste behandelprotocollen voor de dagelijkse praktijk van de POH-GGZ. Het bevat zes protocollen voor de behandeling van veel voorkomende psychische klachten. Elke sessie is stapsgewijs beschreven en voorzien van werkbladen met oefeningen voor de patiënt.

Praktijkondersteuners in de huisartsenpraktijk met een specialisatie in de geestelijke gezondheidszorg (POH-GGZ) zijn niet meer weg te denken binnen een hoogwaardige geestelijke gezondheidszorg in Nederland. Wat op dit moment ontbreekt is een boek voor de POH-GGZ, voor kortdurende begeleiding van klachten en problemen waarbij géén sprake is van een stoornis en waar iedere POH-GGZ onmiddellijk mee aan de slag. De praktische uitleg van de toe te passen methoden en de beschikbaarheid van werkbladen voor patiënten in dit boek geven houvast in elke behandelsessie.

De protocollen in dit boek sluiten aan bij de reeds bestaande richtlijnen. Waar mogelijk wordt gebruik gemaakt van de huidige relevante richtlijnen voor de beroepspraktijk. Hiermee beschikt de POH-GGZ over een overzicht van de belangrijkste behandelprotocollen voor zijn dagelijkse praktijk.

Protocollen voor begeleiding van mensen met psychische klachten is naast de praktijkondersteuner GGZ bedoeld voor iedereen die beroepsmatig te maken heeft met het begeleiden van mensen met problemen zoals coaches, therapeuten, hbo toegepaste psychologen, verpleegkundigen, fysiotherapeuten, complementaire geneeskundigen, vrijwilligers in de zorg, geestelijk werkers, diëtisten, ervaringsdeskundigen die werkzaam zijn in de GGZ en natuurlijk huisartsen die zelf de begeleiding op zich willen nemen.

 

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Praktische toepassing van richtlijnen voor de POH-GGZ en overige zorgprofessionals

Aandacht voor de voorbereiding en de benodigde materialen per sessie 

Direct bruikbare formulieren

Face to face begeleiding van mensen met mentale problemen

Ondersteuning bij bestaande interventies voor diverse klachten

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.