Handboek persoonlijkheidspathologie

voor opleiding, onderzoek en klinische praktijk

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Handboek persoonlijkheidspathologie

gebonden: € 69.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036809306, geïllustreerd, 705 blz., June 2017
Formaat: 24.8 (h) x 18.0 (b) x 4.5 (d) cm. Gewicht: 1303 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

redactie: E.H.M. Eurelings-Bontekoe; R. Verheul; W.M. Snellen

trefwoorden: behandeling classificatie comorbiditeit crisisinterventie diagnostiek dsm-5 persoonlijkheidspathologie persoonlijkheidsstoornis

beschrijving

Dit welbekende handboek biedt een brede en geïntegreerde kijk op (complexe) persoonlijkheidspathologie en –problematiek en gaat uitvoerig in op diagnostiek en behandeling ervan.

Deze geheel herziene derde druk is aangepast aan de nieuwste ontwikkelingen en aan de DSM-5. Er is een hoofdstuk toegevoegd over het in de DSM-5 sectie III opgenomen alternatieve model voor het diagnosticeren van persoonlijkheidspathologie. De gewijzigde visie op 'somatoforme stoornissen' van de  DSM-5  is toegevoegd. Daarnaast is er aandacht voor de nieuwste ontwikkeling op het gebied van de netwerk- en symptoomtrajectbenadering van psychopathologie.

Aan de orde komen ook neurofysiologische correlaten en de invloed van gen-omgevingstransactie op het ontstaan van persoonlijkheidspathologie. Er wordt ingegaan op de voorlopers van ernstige persoonlijkheidsproblematiek in de vroege ontwikkeling van het kind en de invloed van langdurige vroegkinderlijke negatieve ervaringen op de ontwikkeling van de borderline persoonlijkheidsstoornis.

Opnieuw hebben vele experts vanuit uiteenlopende referentiekaders, recente wetenschappelijke bevindingen en inzichten, en diagnostische en behandelmethodieken een bijdrage geleverd aan dit boek. Het is zowel een naslagwerk als praktisch boek voor psychologen, gz-psychologen, klinisch psychologen, psychiaters en zij die daartoe in opleiding zijn.  

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Geeft state-of-art op het gebied van (complexe) persoonlijkheidspathologie en -problematiek

Volledig aangepast aan de DSM-5

Zowel diagnostiek als behandelmethodieken komen uitgebreid aan bod

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.