Centrale sensitisatiepijn in de klinische praktijk

Jo Nijs

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Centrale sensitisatiepijn in de klinische praktijk

paperback/ gebrocheerd: € 35.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036809245, January 2016
Formaat: 24.0 (h) x 16.8 (b) x 0.9 (d) cm. Gewicht: 250 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

beschrijving

Bij (para)medische professionals groeit het besef dat de pijnneurowetenschappen een belangrijke rol spelen in de praktijk van het (para)medisch handelen. Dit handige boek speelt in op de groeiende vraag naar verdieping over de implementatie van pijnneurowetenschappen in het klinisch handelen. Het geeft een praktische handleiding voor het klinisch herkennen en behandelen van patiënten met centrale sensitisatiepijn.

Welke behandelvaardigheden heeft de (para)medische professional nodig om patiënten met centrale sensitisatiepijn te begeleiden? Wat is de plaats van farmacotherapie, pijneducatie, cognitieve gedragstherapie en oefentherapie in de behandeling van centrale sensitisatie? Het concept centrale sensitisatie wordt toegelicht aan de hand van casussen uit de klinische praktijk: pijn bij kanker, nekpijn en lage rugpijn.

Centrale sensitisatiepijn  in de klinische praktijk is relevant voor alle (para)medisch disciplines die met chronische pijn patiënten werken, zoals fysiotherapeuten, manueel therapeuten, oefentherapeuten en revalidatieartsen.

 

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Verbreed uw begrip over de pijnneurowetenschappen

Bevat veel praktische tips over het herkennen en behandelen van patiënten met centrale sensitisatie

Met veel casussen

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.