Evidence statement voor fysiotherapie op de intensive care

Marike van der Schaaf; Juultje Sommers

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Evidence statement voor fysiotherapie op de intensive care

paperback/ gebrocheerd: € 21.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036809030, 58 blz., May 2015
Formaat: 24.0 (h) x 16.8 (b) x 0.4 (d) cm. Gewicht: 118 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

beschrijving

Evidence statement voor fysiotherapie op de intensive care

In dit boekje is het beschikbare bewijs voor het fysiotherapeutisch methodisch handelen bij patiënten op de intensive care (IC) overzichtelijk weergegeven in de vorm van een verkorte richtlijn.

In antwoord op klinisch relevante vraagstellingen bevat deze verkorte richtlijn fysiotherapie op de IC aanbevelingen voor het diagnostisch en therapeutisch proces, met adviezen over het gebruik van klinimetrie en fysiotherapeutische interventies. Daarnaast voorziet het in veiligheidscriteria voor het veilig mobiliseren en activeren van IC-patiënten.

Jaarlijks worden in Nederland meer dan 70.000 patiënten op een intensive care afdeling behandeld. De overlevingskansen van IC-patiënten zijn sterk toegenomen, maar veel van deze patiënten kampen met langdurige beperkingen in het dagelijks functioneren. De fysiotherapeut speelt een belangrijke rol in het voorkomen en verminderen van de negatieve gevolgen van inactiviteit en kritieke ziekte. Er is steeds meer wetenschappelijk bewijs dat fysiotherapie effectief is en veilig kan worden uitgevoerd bij beademde en niet beademde patiënten.

Deze verkorte richtlijn is op systematische wijze opgesteld op basis van de meest recente literatuur aangevuld met klinische expertise van IC-fysiotherapeuten en -intensivisten.

Evidence statement voor fysiotherapie op de intensive care is een onmisbaar boekje voor wie zich bezighoudt met de preventie en de behandeling van de gevolgen van bedrust en inactiviteit bij IC-patiënten.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Het eerste evidence statement voor fysiotherapie op de IC Toepasbaar in de dagelijkse praktijk

Bevat tests en meetinstrumenten bij het diagnostisch en therapeutisch proces

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.