Uit de pedicurepraktijk

Casuïstiek voor het voetlicht

Ellen van Kruining

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Uit de pedicurepraktijk

paperback/ gebrocheerd: € 33.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036808767, October 2015
Formaat: 24.0 (h) x 16.8 (b) x 0.9 (d) cm. Gewicht: 313 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

trefwoorden: basispedicure diabetische voet likdoorns medisch pedicure pedicure plus reumatische voet vaatproblemen voetverzorging wratbehandeling

beschrijving

In veertien boeiende casussen beschrijft Ellen van Kruining de aanpak van de meest uiteenlopende voetproblemen, uitgevoerd door ervaren collega’s, waaronder Toos Mennen en Tineke de Beer.

Vooral bij complexere en/of minder vaak voorkomende voetproblematiek is het vinden van de beste aanpak soms lastig. Dan is het fijn om even over de schouder van collega’s mee te kijken en te zien, hoe zij met vergelijkbare situaties omgaan. Het ‘kijkje in de praktijk’ dat dit boek u geeft, biedt ondersteuning bij het uitoefenen van uw beroep.

De casussen zijn gebaseerd op vakgerichte artikelen die in de jaren 2006 tot en met 2009 in Podopost verschenen. De oorspronkelijke teksten zijn herschreven en aangevuld met vele extra’s zoals nieuw beeldmateriaal en actuele informatie over achterliggende oorzaken, behandelmogelijkheden, voetgerelateerde ziektebeelden, minder bekend instrumentarium, schoenadvies en ervaringen van andere collega’s. Daarnaast vertelt de auteur, in samenspraak met de betrokken (medisch) pedicures, hoe de voeten van hun cliënten uit de casussen van weleer er in 2015 voor staan.

De onderwerpen zijn divers en variëren in complexiteit. Zowel de instrumentele behandelingen als het toepassen van specialistische technieken krijgen aandacht. Dat maakt deze uitgave aantrekkelijk voor zowel beginnende als ervaren (medisch) pedicures.

Journalist, schrijver en pedicure Ellen van Kruining publiceert sinds 2005 zeer regelmatig artikelen in Podopost.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingLegt ook de complexere en minder vaak voorkomende voetproblematiek uit

Bevat nieuw beeldmateriaal en actuele informatie

Met veel casussen en praktische tips
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.