Introductie in de gezondheidszorg

M. van der Burgt; E. van Mechelen-Gevers; M. te Lintel Hekkert

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Introductie in de gezondheidszorg

paperback/ gebrocheerd: € 39.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036808682, geïllustreerd, 280 blz., April 2015
Formaat: 23.9 (h) x 16.8 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 436 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

trefwoorden: beleid en financiering introductie gezondheidszorg langdurige zorg zorgketen zorgstelsel

beschrijving

Introductie in de gezondheidszorg

Introductie in de gezondheidszorg biedt een helder overzicht over de organisatie en het functioneren van de gezondheidszorg in Nederland. In deze herziene druk wordt het zorgstelsel helder uitgelegd. De contouren van de meest recente veranderingen worden geschetst, zoals de invoering van de Wet langdurige zorg als opvolger van de AWBZ en de decentralisatie van de Jeugdzorg en Participatiewet. In de loop van de komende jaren zal blijken hoe deze wetten zullen uitpakken.

Ketenzorg, vraagsturing en marktwerking in de zorg komen aan bod. Daarnaast worden verzekerde zorg, bekostiging, dbc’s en kostenbeheersing besproken. Ook wordt verhelderd in welke opzichten de zorgmarkt afwijkt van de ‘gewone’ markt. Daarmee worden in begrijpelijke taal vragen beantwoord, zoals: Wat maakt het uit of zorg via de Zorgverzekeringswet, de Wet langdurige zorg of Wet maatschappelijke opvang is geregeld? En: Waarom zit preventie niet in de basiszorg?

Kortom, een boek dat het ingewikkelde veld van de gezondheidszorg voor studenten en beginnende professionals inzichtelijk maakt.

Op de bijbehorende website staan toetsvragen en links naar sites en documenten.

Door de overzichtelijke tabellen, figuren en trefwoordenlijst is Introductie in de gezondheidszorg onmisbaar als basisboek voor studenten in het hoger beroepsonderwijs die in de gezondheidszorg gaan werken. Daarnaast is het een praktische en toegankelijke introductie voor iedere geïnteresseerde en een handig naslagwerk voor mensen die al in de gezondheidszorg werkzaam zijn.

Marieke van der Burgt is arts en voorlichtingsdeskundige in de gezondheidszorg en docent aan het Rijn IJssel in Arnhem. Els van Mechelen-Gevers is werkzaam als publicist op het gebied van gezondheidszorg en patiëntenvoorlichting.

Marieke van der Burgt en Els van Mechelen-Gevers zijn auteur van onder andere ‘Preventie en gezondheidsbevordering door paramedici’ en

‘Patiëntenvoorlichting door verpleegkundigen. Stappen naar zelfmanagement’.

Martin te Lintel Hekkert is verpleegkundige, verplegingswetenschapper en docent verpleegkunde aan de Christelijke Hogeschool te Ede. Hij is onder meer auteur van de ‘Richtlijn zelfmanagement van patiënten met COPD in de huisartspraktijk’.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

De meest actuele uitgave op het gebied van organisatie en inrichting van de gezondheidszorg

Toegesneden op de toekomstige werksituatie van de HGZO student

Past goed in paramedisch curriculum

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.