Psychische gezondheidszorg op maat

op weg naar een precieze en persoonlijke psychiatrie

J.C. van der Stel

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Psychische gezondheidszorg op maat

paperback/ gebrocheerd: € 36.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036808583, geïllustreerd, March 2015
Formaat: 24.0 (h) x 16.8 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 338 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

trefwoorden: behandelmethoden diagnostiek dsm 5 ggz individuele patiënt

beschrijving

Het lukt vooralsnog niet om de incidentie en prevalentie van ernstige psychische problematiek terug te dringen. Aangezien de bevolking steeds ouder wordt en de schaarste aan financiële middelen toeneemt, is het essentieel dat we in deze sector eerder, beter, goedkoper, en bij meer mensen resultaten boeken. Dit veronderstelt veel meer kennis en kunde dan nu ter beschikking staat én het veronderstelt de actieve betrokkenheid van degenen waar het uiteindelijk om gaat.
In Psychische gezondheidszorg op maat wordt een lans gebroken voor een psychische gezondheidszorg die echt werk maakt van het ontwikkelen en toepassen van behandelstrategieën die zijn toegesneden op individuele patiënten of cliënten. Om deze strategieën te kunnen ontwikkelen is er behoefte aan meer kennis van de mechanismen, determinanten en omstandigheden waaronder aandoeningen ontstaan en zich ontwikkelen.
Een centrale doelstelling van dit boek is dat de psychiatrie respectievelijk de psychische gezondheidszorg kan én moet innoveren. In het denken, handelen en organiseren kan een substantiële verbetering optreden. Deels kan dit al met bestaande middelen. Voor een ander deel gaat het erom de onderzoeksprogramma’s aan te passen, evenals de werkwijzen van instellingen en die van beroepsbeoefenaren. Daarbij is het belangrijk ook na te gaan hoe elders in de gezondheidszorg voortgang is geboekt, zoals bijv. in de oncologie. Het accent ligt in dit boek op klinisch herstel, maar verbeteringen op dat vlak staan in nauwe samenhang met resultaten op het vlak van functioneel, maatschappelijk en persoonlijk herstel.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.