Dementiezorg in de praktijk deel 2, van aanpassingsproblemen tot zingeving

Ronald Geelen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Dementiezorg in de praktijk deel 2, van aanpassingsproble ...

paperback/ gebrocheerd: € 36.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036807715, geïllustreerd, 248 blz., November 2014
Formaat: 24.0 (h) x 16.8 (b) x 1.4 (d) cm. Gewicht: 447 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

illustrator: Marcel Jurriëns

trefwoorden: advies dementie begeleiding dementie dementie omgaan met dementie ouderenverzorging praktijkervaring dementie profielen dementie stemmingen ...

beschrijving

Wie mensen met dementie begeleidt, krijgt met veel uitdagingen te maken. Zoals het opvangen van mensen die worden opgenomen  in een instelling. Zoals contact maken met ouderen die in de communicatie ernstig beperkt zijn, of door hun persoonlijkheid ‘anders dan gewone’ begeleiding nodig hebben. Zoals het voorkómen van spanning en agressief gedrag, en als het toch gebeurt zo goed mogelijk daarop inspelen. Zoals het omgaan met cliënten die hun situatie als uitzichtloos ervaren. Deze uitdagingen komen in dit boek aan bod, naast andere relevante onderwerpen met betrekking tot de dementiezorg in de praktijk.

Dit boek is geschreven voor professionals in de zorg voor mensen met dementie, die op zoek zijn naar antwoorden op vragen over uiteenlopende onderwerpen. Het biedt concrete handvatten voor onder meer verzorgenden en verpleegkundigen, activiteitenbegeleiders, sociaal-pedagogisch werkenden, casemanagers en maatschappelijk werkenden.

Ronald Geelen, psycholoog en gedragstherapeut, werkt bij Thebe in Breda en is dagelijks werkzaam in de ouderenzorg. Hij schrijft regelmatig in diverse vaktijdschriften. Recent publiceerde hij het boek ’10 x Thuiszorg, lastige situaties bij oudere cliënten.’ Eerder verschenen van zijn hand ‘Agressief gedrag bij dementie’ en ‘Dementie: verhalen & goede raad.’ Speciaal aanbevolen en aanvullend bij dit boek is Dementiezorg in de praktijk - deel 1; van Achterdocht tot Zwerfgedrag  (eerder verschenen als ‘Praktijkboek dementiezorg; van Achterdocht tot Zwerfgedrag.’

De auteur is betrokken bij het Centrum voor Consultatie en Expertise, en de opleiding van beroepsgroepen werkzaam in de ouderenzorg.

Onderwerpen in dit boek zijn onder meer:

Aanpassingsproblemen

Agressie en ontregeld gedrag

Contact- en communicatiestoornissen

Schuldgevoelens

Zin geven en betekenis verlenen.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Helpt bij contact maken met ouderen die door dementie beperkt zijn in communicatie

Biedt antwoorden aan professionals op vragen over de vele aspecten van dementie

Ondersteunt professionals in het herkennen van gedrag en beter omgaan met  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.