Begeleiden van groepen

groepsdynamica in praktijk

Jan Remmerswaal

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Begeleiden van groepen

paperback/ gebrocheerd: € 50.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036807241, geïllustreerd, 411 blz., May 2015
Formaat: 24.1 (h) x 16.9 (b) x 2.5 (d) cm. Gewicht: 726 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

beschrijving

Begeleiden van groepen. Groepsdynamica in praktijk is volledig herzien en geactualiseerd. Deze klassieker op het gebied van groepsdynamica is een handzame en complete encyclopedie. Na een algemene inleiding over begeleiding van groepsprocessen komen in alfabetische volgorde 41 thema’s aan bod, zoals besluitvorming, communicatie, feedback, groepsontwikkeling, interventies, leiderschap en teambuilding. Nieuw zijn de thema’s online groepswerk, groepsprocessen in de schoolklas, professioneel omgaan met emoties en methodisch handelen.

Op heldere wijze geeft Begeleiden van groepen antwoord op veelgestelde vragen. Wat kan een groepsleider bijdragen aan de ontwikkeling van een groep? Hoe bevordert hij de samenwerking tussen de leden? Hoe gaat hij om met spanningen?

Op de bijbehorende website staan ruim 130 meerkeuzevragen, ondersteunende documenten als schema´s, tips en tools en hyperlinks naar videomateriaal.

Dit inspirerende boek maakt de groepsleider wegwijs in de wereld van de groepsdynamica. Het is daarom onmisbaar voor elke professional die met groepen werkt of daarvoor in opleiding is.

Jan Remmerswaal (1945) is sociaalpsycholoog. Als opleider, trainer, docent en adviseur is hij de afgelopen dertig jaar betrokken geweest bij een groot aantal opleidingen en cursussen in het Hoger Onderwijs en binnen bedrijfsgerichte opleidingen. Hij publiceerde twaalf boeken, waaronder het Handboek groepsdynamica. Ook schreef hij Persoonsdynamica. Professioneel omgaan met emoties.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Geeft antwoord op veelgestelde vragen

Geschikt voor de professionele (trainings)markt

Gericht op het brede sociaal agogische domein: MWD, SPH, pedagogiek, CMV, CT en toegepaste psychologie

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.