Het verpleeghuis van de toekomst is (een) thuis

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Het verpleeghuis van de toekomst is (een) thuis

paperback/ gebrocheerd: € 20.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036806923, geïllustreerd, 161 blz., July 2014
Formaat: 23.5 (h) x 15.5 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 276 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

redactie: Joost van Hoof; Eveline J.M. Wouters

beschrijving

Er zullen steeds meer mensen langer thuis blijven, ook op hoge leeftijd. De indicatie om toegelaten te worden in een verpleeghuis is flink verzwaard. Mensen die in de nabije toekomst in een verpleeghuis worden opgenomen, hebben over het algemeen intensievere zorg nodig dan in het verleden het geval was. Het zijn veelal de laatste levensjaren, die men doorbrengt in een verpleeghuis. De overgang van eigen omgeving naar een zorgomgeving is niet gemakkelijk. Het zou dan ook zo moeten zijn dat een verpleeghuis als een warm bad voelt, een goede omgeving waar men zich gerespecteerd, waar mogelijk autonoom en waar nodig gesteund en vooral: thuis voelt. Om dit doel te bereiken, worden er hoge eisen gesteld aan het verpleeghuis.

In dit boek zijn verschillende gezichtspunten gebundeld. Het is geschreven door experts en wetenschappers, met bijdragen variërend van de betekenis en bevordering van het ‘thuisgevoel’, tot de keuze van sanitair, nieuwe technologie, en het eten en drinken. Het boek bestaat uit drie delen: in deel 1 ‘de ruimte’, wordt aandacht besteed aan de invloed van de bebouwde omgeving op de beleving thuis te zijn. Deel 2 ‘het raderwerk’ gaat in op technologische ondersteuning. In deel 3 tenslotte, ‘dagelijkse rituelen’, worden belangrijke aspecten beschreven die bijdragen aan de kwaliteit van leven in de dagelijkse terugkerende handelingen.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Het eerste praktische functionele boek over de bouw, inrichting en technologische innovaties voor het verpleeghuis van de toekomst

Nieuwe kennis ontsloten voor zorg, communicatie, bouw en techniek van verpleeghuiszorg

Nederland is kennisland op het gebied van verpleeghuistechnologie

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.