Zorg rondom hartfalen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Zorg rondom hartfalen

paperback/ gebrocheerd: € 66.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036806589, geïllustreerd, 264 blz., August 2015
Formaat: 24.0 (h) x 16.8 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 448 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

redactie: Tiny Jaarsma; Martje van der Wal

trefwoorden: cardiologie cardiovasculaire aandoening hart- en vaatverpleegkunde hartfalen naslagwerk nurse practitioner verpleegkunde

beschrijving

Dit is het eerste naslagwerk dat op een overzichtelijke manier aspecten die belangrijk zijn in de zorg aan patiënten met hartfalen beschrijft. Naast het beschrijven van de zorg, worden onderliggende oorzaken en behandelingsmogelijkheden van hartfalen op een toegankelijke manier beschreven. Het boek geeft veel praktische handvatten voor de dagelijkse praktijk.

Chronisch hartfalen is een groot gezondheidsprobleem, met een grote impact op het leven van de patiënt en zijn of haar omgeving. De levensverwachting van de patiënt met hartfalen is beperkt en de aandoening brengt een aantal voorschriften en leefregels met zich mee.

Verpleegkundigen kunnen in toenemende mate te maken krijgen met patiënten met hartfalen en een goede bron waarin ‘evidence based’ zorg is samengevat is daarom onmisbaar.

Bij de diagnostiek, behandeling en zorg rondom de patiënt met hartfalen zijn diverse professionals betrokken. De inzichten van deze verschillende professionals zijn in dit boek samengebracht.

In deze tweede druk is een hoofdstuk over palliatieve zorg en de rol van de mantelzorger toegevoegd. Daarnaast zijn verpleegkundige en medische inzichten geactualiseerd naar de meest recente richtlijnen.

Zorg rondom hartfalen is primair bestemd voor gespecialiseerde hartfalenverpleegkundigen, verpleegkundigen (intra-, extra- en transmuraal), verpleegkundig specialisten en praktijkverpleegkundigen. Daarnaast is het boek ook voor medici en paramedici een interessant naslagwerk.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingBeschrijft op een overzichtelijke manier aspecten die belangrijk zijn in de zorg aan patiënten met hartfalen

Toegankelijk en met veel praktische handvatten voor de dagellijkse praktijk

Bestemd voor gespecialiseerde hartfalenverpleegkundigen
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.