Zelfbeeldtraining voor kinderen en jongeren

competitive memory training (COMET)

Marije Kuin; Paulien Peters

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Zelfbeeldtraining voor kinderen en jongeren

paperback/ gebrocheerd: € 31.90: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036806367, 69 blz., August 2014
Formaat: 24.1 (h) x 16.8 (b) x 0.7 (d) cm. Gewicht: 162 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

serienaam/reeks: Kind en adolescent praktijkreeks

trefwoorden: comet comet voor kinderen en jeugdigen competitive memory training lage zelfwaardering negatief zelfbeeld positieve zelfwaardering therapeutische ...

beschrijving

In deze therapeutenhandleiding wordt het protocol Zelfbeeldtraining theoretisch en praktisch uitgelegd. Er wordt ingegaan op de individuele en de groepsbehandeling, waardoor u als therapeut na het lezen van deze handleiding met beide versies aan de slag kunt. De Zelfbeeldtraining is toepasbaar bij onder andere stemmingsproblemen, gedragsstoornissen en angststoornissen. Hiermee kunt u als psycholoog, orthopedagoog, psychiater of andere hulpverlener een grote groep kinderen en jongeren meer zelfvertrouwen geven.

De bijbehorende werkboeken (een voor het individuele protocol en een voor het groepsprotocol) zijn geschreven voor kinderen en jongeren. Het individuele protocol is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar tot ongeveer 18 jaar, het groepsprotocol is geschikt voor jongeren en adolescenten tot 24 jaar. Bekend is dat, door de Competitive Memory Training (COMET) van Kees Korrelboom, een negatief zelfbeeld bij volwassenen effectief behandeld kan worden. Dit protocol is een voor kinderen en jongeren aangepaste versie van COMET.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingVerbreed uw begrip in cognitief gedragstherapeutische interventies

Toegespitst op interventies op kinderen en jeugdigen
Met veel praktische tips voor behandelaren.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.