Agressie bij kinderen

Jan van der Ploeg

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Agressie bij kinderen

paperback/ gebrocheerd: € 52.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036806343, 235 blz., May 2014
Formaat: 24.0 (h) x 16.8 (b) x 1.3 (d) cm. Gewicht: 415 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

trefwoorden: agressie en kinderen agressie kinderen ggz agressief gedrag kind

beschrijving

Agressie is een probleem waarmee ouders, leerkrachten en hulpverleners dikwijls geen raad weten. Agressieve kinderen en jongeren blijken moeilijk te behandelen.

Hoe moet agressie worden aangepakt? Waar komt agressie vandaag? Waarom is het ene kind wel en het andere niet agressief? En blijven agressieve kinderen altijd agressief? Op deze en andere vragen geeft dit boek antwoord.

Agressie kan het functioneren van kinderen ernstig belemmeren. Thuis, op school en onder vrienden kan dat tot heftige problemen leiden. Voor opvoeders en hulpverleners is het van groot belang een goed inzicht te krijgen in het verschijnsel agressie. Dat kan helpen agressie een half toe te roepen of te voorkomen dat het agressieve kind steeds agressiever wordt.

In de verschillende hoofdstukken belicht de auteur het verschijnsel agressie van begin tot eind. Het boek maakt duidelijk hoe agressie ontstaat, welke ontwikkelingen agressieve kinderen kunnen doormaken en welke oplossingen er zijn om agressie te voorkomen of in te perken.

Dit helder geschreven overzichtswerk is bedoeld voor (aankomend) orthopedagogen, psychologen, sociaal-pedagogische hulpverleners, leerkrachten, beleidsmakers en andere professionals die met agressieve jeugdigen te maken hebben of krijgen.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Toegankelijk en informatief geschreven handboek voor de zorgprofessionals en hulpverleners die te maken hebben met agressief gedrag bij kinderen

Bevat praktische aanwijzingen alsmede gefundeerde theorie en onderzoek

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.