Onderzoek en behandeling van sportblessures van de schouder

met oefenschema's en revalidatieprogramma's

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Onderzoek en behandeling van sportblessures van de schouder

paperback/ gebrocheerd: € 50.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036806176, geïllustreerd, 161 blz., May 2014
Formaat: 24.0 (h) x 16.8 (b) x 0.7 (d) cm. Gewicht: 377 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

redactie: Koos van Nugteren; Dos Winkel

beschrijving

Voor veel mensen is sport onderdeel geworden van het dagelijks leven. Sporten heeft veel voordelen: fysieke inspanning vormt een goede compensatie van een passieve leefstijl. Daar staat echter tegenover dat in bepaalde takken van sport gemakkelijk blessures ontstaan. Bij 'bovenhandse sporten' zoals tennis, volleybal en zwemmen bestaat er risico op overbelasting van de schouder. Bij contactsporten zoals voetbal, ijshockey en rugby ziet men eerder schouderletsels door traumata. Schouderblessures worden dan ook regelmatig onderzocht en behandeld in de huisartsen- en fysiotherapiepraktijk.

Dit boek beschrijft orthopedische casuïstiek van veelvoorkomende sportblessures van de schouder. Besproken worden onder andere: glenohumerale instabiliteit, de schouderluxatie, labrumletsels, acromioclaviculaire bandletsels, spierscheuren en contusies.

Zoals gebruikelijk in de boekenreeks van Orthopedische Casuïstiek wordt ieder onderwerp besproken aan de hand van patiëntencasuïstiekuit de dagelijkse praktijk.

De tekst is rijk geïllustreerd met educatieve tekeningen en foto's. De bijlagen achterin het boek tonen handige overzichten van testen en oefeningen die van belang zijn bij het onderzoek en de behandeling van de schouder.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Aan de hand van patientencasuistiek

Met verhelderende illustraties

Op basis van recente wetenschappelijke inzichten

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.