Medicatieveiligheid

op weg naar veilige zorg

Elly van Haaren; Nicolien van Halem; Tera Stuut; Henny Verbeek

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Medicatieveiligheid

paperback/ gebrocheerd: € 24.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036806138, 141 blz., May 2014
Formaat: 24.0 (h) x 16.8 (b) x 0.9 (d) cm. Gewicht: 285 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

trefwoorden: medicatie medicatieveiligheid thuiszorg veiligheid in de zorg vepleging en verzorging

beschrijving

Medicatieveiligheid staat hoog op de agenda van veel instellingen voor langdurige zorg. Dat is belangrijk, want een fout bij de medicijntoediening kan ernstige gevolgen voor de patiënt hebben. In de zorgsector is er veel aandacht voor verantwoorde omgang met medicijnen, wat heeft geleid tot de richtlijn 'Veilige principes in de medicatieketen'. Deze principes beschrijven alle medicatiestappen en wie waarvoor verantwoordelijk is - een grote verbetering. Op de werkvloer is extra vakkennis over medicatie natuurlijk welkom bij verpleegkundigen en verzorgenden om verantwoord met geneesmiddelen te kunnen werken.

In dit boek komen alle aspecten van medicatie aan bod: wat is de werking van een medicijn, welke bijwerkingen zijn er, hoe wordt het toegediend, waar moet je als verpleegkundige en verzorgende op letten en hoe ziet een veilig medicatieproces eruit?

Medicatieveiligheid helpt verpleegkundigen en verzorgenden hun deskundigheid op het gebied van medicijntoediening op peil te brengen en te houden. Het boek is geschikt voor de dagelijkse praktijk en voor opleiding en nascholing.

"Om veilig te kunnen werken met medicatie is voldoende kennis cruciaal. De basis hiervoor leg je tijdens de opleiding. Maar ook daarna is het bijhouden van kennis van groot belang voor je dagelijks werk. Hopelijk biedt dit boek jullie inspiratie om dagelijks bij te dragen aan de medicatieveiligheid in de zorg. Ik wens jullie veel leesplezier toe." Joke de Vries, Hoofdinspecteur verpleging en langdurige zorg

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Hele praktische benadering over het beheer en toedienen van medicijnen

Neemt de hele keten van arts, apotheker, zorgverlener maar ook de patiënt in ogenschouw 

Praktisch en toegankelijk geschreven

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.