Reumatologie

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Reumatologie

gebonden: € 78.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036806114, geïllustreerd, 353 blz., June 2015
Formaat: 24.6 (h) x 17.4 (b) x 2.2 (d) cm. Gewicht: 982 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

redactie: J.W.J. Bijlsma; W.F. Lems; C.M.J. Wildervanck-Dekker

beschrijving

Deze tweede, compleet herziene editie van Reumatologie is niet zozeer geschreven vanuit een aandoening, maar vanuit de klacht en de daarbij behorende casuïstiek. Vrijwel alle hoofdstukken zijn in nauwe samenwerking tussen reumatoloog en huisarts tot stand gekomen. Nadrukkelijk komt aan bod wat de huisarts zelf kan doen, en wanneer verwijzing naar de tweede lijn gewenst, of zelfs noodzakelijk is. Op deze manier is de relevantie voor de huisartspraktijk gegarandeerd.

Het boek is opgebouwd uit een aantal clusters. Na algemeen inleidende hoofdstukken  volgt een klachtgericht deel. De klachten zijn ingedeeld naar lokalisatie en worden geïllustreerd met casuïstiek. Daarna volgt een ziektegericht deel waarin de belangrijkste reumatische ziektebeelden worden beschreven. Ten slotte is er een therapiedeel waarin alle mogelijkheden uitgebreid aan bod komen.

Reumatologie verschijnt in de reeks Praktische huisartsgeneeskunde. In deze

reeks verschijnen uitgaven met praktische en klachtgerichte informatie over de verschillende deelgebieden van de huisartsgeneeskunde.

Reumatologie is in de eerste plaats geschreven voor huisartsen, al dan niet in opleiding, maar ook basisartsen/medisch studenten en reumaverpleegkundigen/verpleegkundig specialisten zullen hier veel relevante informatie in kunnen vinden. 

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Legt ziektebeelden en therapieën uitgebreid uit

Beschrijft de relevantie voor de praktijk

Overzichtelijk ingedeeld

Met veel casussen

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.