Geboren!

30 bijzondere bevallingsverhalen

Bertho Nieboer; Marieke van Gene

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Geboren!

gebonden: € 17.95

ISBN: 9789036805896, 138 blz., December 2013
Formaat: 18.6 (h) x 18.5 (b) x 1.3 (d) cm. Gewicht: 385 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

beschrijving

Iedere bevalling is een unieke gebeurtenis, maar de één spreekt net wat meer tot de verbeelding dan de ander. Wat te denken van een vierling, een baby die geboren wordt in een pretpark of een vrouw die tot vlak voor de bevalling niet wist dat ze zwanger was?

Het idee voor dit boek werd geboren toen gynaecoloog Bertho Nieboer (1977) op Twitter vrouwen vroeg hun bevalling naar hem te tweeten. Per tweet maakte hij 0,50 over naar 3FM Serious Request. De opbrengst ging dat jaar naar het verminderen van babysterfte in Afrika. Binnen een dag stond de teller op meer dan tweehonderd bevallingstweets!

Naar aanleiding van de vele reacties ontstond het voornemen voor een bundeling van de meest in het oog springende verhalen. Negen maanden later is daar 'Geboren! 30 bijzondere bevallingsverhalen'. Samen met journaliste Marieke van Gene (1981) reed Nieboer heel Nederland door om de dertig meest speciale verhalen op te tekenen. De één is grappig, de ander ontroerend en een derde verbazingwekkend. Alle interviews hebben gemeen dat de hoofdpersonen op openhartige en eerlijke wijze hun ervaringen delen. Fotografen Inge Mesman-Mulder en Hans van der Mast zorgden voor prachtige beelden bij de verhalen.

De opbrengst van dit boek komt ten goede aan de Stichting Mulago Mama van de Nederlandse gynaecoloog Barbara Nolens in Oeganda.

Meer informatie:
www.bnolens.wix.com/mulagomama 
www.facebook.com/DokterBertho

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

De verhalen zijn ontstaan na een oproep van tv-dokter Bertho tijdens de actie van Serious Request

De verhalen zijn opgetekend door een professioneel journaliste met professionele duiding en tips van de gynaecoloog

Alle geïnterviewden zijn gefotografeerd hetgeen het boek heel persoonlijk maakt

De opbrengst van het boek gaat naar een goed doel: een kraamkliniek in Oeganda

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.