Verwerken en versterken Werkboek voor therapeuten bij de methode traumagerichte cognitieve gedragstherapie

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Verwerken en versterken Werkboek voor therapeuten  ...

paperback/ gebrocheerd: € 22.90: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036805834, geïllustreerd, 68 blz., April 2014
Formaat: 29.7 (h) x 21.1 (b) x 0.7 (d) cm. Gewicht: 224 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

redactie: Renee Beer; Ramon Lindauer

beschrijving

Dit werkboek voor therapeuten biedt een heldere leidraad en ondersteuning bij de uitvoering van het geprotocolleerde behandelprogramma Trauma Focused Cognitive Behavioral Therapy (TF-CBT), ontwikkeld door Cohen, Mannarino & Deblniger (2006). Dit programma is verschenen in een Nederlandse vertaling onder de titel: Behandeling van trauma bij kinderen en adolescenten met de methode Traumagerichte Cognitieve Gedragstherapie (2008).

Het programma is een behandelpakket, samengesteld uit componenten (modules) die elkaar in een logische volgorde opvolgen. In dit werkboek vindt u begeleidend materiaal voor het doorlopen van alle modules. U bespreekt telkens met de ouder(s) en de jeugdige wat zij dienen te doen, lezen en/of invullen. Per module wordt aangegeven wat het doel is en hoe vastgesteld wordt of dit bereikt is. Daarna volgen relevante informatie, opdrachten en ruimte voor het noteren van aantekeningen.

Bij dit werkboek voor therapeuten hoort ook nog een werkboek voor kinderen en jongeren en een werkboek voor ouders. Alle werkboeken sluiten nauw op elkaar aan en op de eerder verschenen handleiding Behandeling van trauma bij kinderen en adolescenten.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Complementeert het reeds verschenen protocol 'Behandeling van trauma bij kinderen en adolescenten' in onze KAP-reeks. - voldoet aan een veelgehoorde behoefte over werkboeken voor de behandeling van kinderen met een trauma - onderdeel van een nieuw pakket werkboeken in onze KAP-reeks

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.