Verwerken en versterken Werkboek voor ouders bij de methode traumagerichte cognitieve gedragstherapie

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Verwerken en versterken Werkboek voor ouders bij de  ...

paperback/ gebrocheerd: € 17.90

ISBN: 9789036805810, geïllustreerd, 64 blz., April 2014
Formaat: 29.7 (h) x 21.0 (b) x 0.4 (d) cm. Gewicht: 203 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

redactie: Renee Beer; Ramon Lindauer

trefwoorden: behandeling trauma trauma kinderen trauma therapie verwerken trauma

beschrijving

Uw kind gaat in behandeling om een trauma te verwerken. Tijdens de behandeling leert uw kind stap voor stap zijn problemen overwinnen. De rol van ouders wordt in dit werkboek uitgelegd en toegelicht door de therapeut. Er staan tips en oefeningen in hoe u uw kind kunt helpen bij de behandeling van een trauma.

Het programma is opgebouwd uit modules die elkaar in een logische volgorde opvolgen. Niet alle modules zijn even belangrijk voor elke jeugdige. De therapeut stemt de hoeveelheid tijd die besteed wordt aan elke module af op wat nodig is voor uw kind. Het materiaal in dit werkboek begeleidt u bij het doorlopen van alle modules. De therapeut bespreekt telkens met u wat u mag lezen en/of invullen. Per module wordt aangegeven wat het doel is en hoe vastgesteld wordt of dit bereikt is. Daarna volgen informatie, opdrachten en ruimte voor het maken van aantekeningen.

Dit werkboek voor ouders hoort bij de gezaghebbende en praktische handleiding Behandeling van trauma bij kinderen en adolescenten met de methode Traumagerichte Cognitieve Gedragstherapie van Cohen, Mannarino en Deblinger.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingComplementeert het reeds verschenen protocol 'Behandeling van trauma bij kinderen en adolescenten' in onze KAP-reeks. - voldoet aan een veelgehoorde behoefte over werkboeken voor de behandeling van kinderen met een trauma - onderdeel van een nieuw pakket werkboeken in onze KAP-reeks
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.