Klinisch redeneren

methodiek voor professioneel handelen door verpleegkundige en (ver)zorgende beroepsoefenaars

C.J.M. van der Cingel

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Klinisch redeneren

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036805759, geïllustreerd, 64 blz., April 2014
Formaat: 24.0 (h) x 16.8 (b) x 0.5 (d) cm. Gewicht: 145 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

beschrijving

Dit boek beschrijft de methodiek van klinisch redeneren stap voor stap en aan de hand van veel praktijkvoorbeelden. Klinisch redeneren, de werkwijze die bij ‘evidencebased handelen’ hoort, gaat vooral om het maken van keuzes die worden gebaseerd op verschillende vormen van kennis en in directe samenspraak met de zorgvrager.

Welke vragen stel ik bij een opnamegesprek? Waar let ik op in het contact met een zorgvrager? Hoe kom ik tot het vaststellen van de best passende zorgvraag? Wat is een haalbaar resultaat? Welke acties zijn daarbij zinvol en waarom? In de opleiding tot verpleegkundige, zorgkundige of verzorgende leer je deze vragen toe te passen op zorgvragers in verschillende praktijkvelden.

Het toepassen van klinisch redeneren is een belangrijke beroepscompetentie, die ook binnen de nieuwe beroepsprofielen centraal staat. Je maakt bewust en weloverwogen keuzes in het zorgproces, gebaseerd op de laatste inzichten en afgestemd met collega's en de zorgvrager zelf. Dit boek geeft inzicht in al die besluitvormingsprocessen. De verschillende stappen zijn bovendien weergegeven in schema's, die samen een handig hulpmiddel vormen.  

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Herkenbare casuïstiek voor deelnemers op mbo niveau.

Gebaseerd op evidence based handelen

Benadert het klinisch redeneren vanuit verschillende situaties, symptomen en gedrag

Met een duidelijke verhaallijn

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.