Verwerken en versterken Werkboek voor kinderen en jongeren bij de methode traumagerichte cognitieve gedragstherapie

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Verwerken en versterken Werkboek voor kinderen en  ...

paperback/ gebrocheerd: € 17.90

ISBN: 9789036805735, geïllustreerd, 70 blz., April 2014
Formaat: 29.7 (h) x 21.0 (b) x 0.5 (d) cm. Gewicht: 226 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

redactie: Renee Beer; Ramon Lindauer

trefwoorden: behandeling trauma trauma kinderen trauma therapie verwerken trauma

beschrijving

Je komt in behandeling omdat je last hebt van problemen die waarschijnlijk samenhangen met herinneringen aan vervelende gebeurtenissen die je hebt meegemaakt. Dit kunnen problemen zijn zoals nachtmerries, nare herinneringen, vermijden van plaatsen of mensen die aan de vervelende gebeurtenis doen denken en schrikreacties.

Met behulp van dit boek leer je hoe je stap voor stap je problemen de baas kunt worden. Oefeningen die beschreven staan helpen je daarbij . Ook leer je hoe je met ouder(s) kunt praten over wat je hebt meegemaakt. Het aanpakken van je problemen doe je niet alleen. Je therapeut en je ouders helpen je daarbij.

Dit werkboek voor kinderen en jongeren hoort bij de eerder verschenen handleiding Behandeling van trauma bij kinderen en adolescenten met de methode Traumagerichte Cognitieve Gedragstherapie van Cohen, Mannarino en Deblinger.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Complementeert het reeds verschenen protocol 'Behandeling van trauma bij kinderen en adolescenten' in onze KAP-reeks. - voldoet aan een veelgehoorde behoefte over werkboeken voor de behandeling van kinderen met een trauma - onderdeel van een nieuw pakket werkboeken in onze KAP-reeks

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.