Leerboek epidemiologie

L.M. Bouter; M.C.J.M. van Dongen; G.A. Zielhuis; M.P.A. Zeegers

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Leerboek epidemiologie

paperback/ gebrocheerd: € 61.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036805612, 252 blz., April 2016
Formaat: 24.0 (h) x 16.8 (b) x 1.3 (d) cm. Gewicht: 562 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

serienaam/reeks: Kernboek

beschrijving

Voor de verbetering van de preventieve en curatieve gezondheidszorg, in zowel de medische als de paramedische sector, is epidemiologisch onderzoek van wezenlijk belang. Een goede opzet en uitvoering van het onderzoek is daarbij essentieel en het interpreteren van de resultaten dient zorgvuldig te gebeuren.

Het Leerboek Epidemiologie biedt een leidraad voor de uitvoering en interpretatie van toegepast medisch-wetenschappelijk onderzoek. Epidemiologie wordt in dit boek vooral gezien als de methodeleer van onderzoek naar gezondheid en ziekte in menselijke populaties. Het boek weerspiegelt de veelzijdigheid van het vakgebied en behandelt zowel etiologie, diagnostiek, prognostiek en interventie. De nadruk ligt op het opzetten van onderzoek en op het interpreteren van de resultaten ervan.

Deze zevende druk is grondig herzien. Het taalgebruik is vereenvoudigd, er zijn meer illustraties toegevoegd en er is voor eenduidiger terminologie gekozen. Ook is de inhoud aangepast aan de laatste ontwikkelingen van het vakgebied.

Het Leerboek Epidemiologie is primair bedoeld als leerboek voor studenten aan universitaire opleidingen (zoals geneeskunde, biomedische wetenschappen, gezondheidswetenschappen, bewegingswetenschappen) en hbo-opleidingen (zoals fysiotherapie, diëtetiek en andere paramedische beroepen). Daarnaast is dit boek geschikt voor individuele bestudering en als naslagwerk. 

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Geeft handvatten voor de uitvoering en interpretatie van medisch-wetenschappelijk onderzoek

Beschrijft de veelzijdigheid van het vakgebied

Vat de laatste wetenschappelijke inzichten samen

Rijk geïllustreerd

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.