Leidraad kindergeneeskunde

E.J. van de Griendt; Anne Kamerbeek; N.J. Vet

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Leidraad kindergeneeskunde

paperback/ gebrocheerd: € 26.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036804721, 264 blz., May 2014
Formaat: 16.0 (h) x 10.5 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 200 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

serienaam/reeks: Leidraadreeks

beschrijving

Voor veel coassistenten is het coschap kindergeneeskunde de eerste kennismaking met  zuigelingen en kinderen als patiënt. Het kindvriendelijke klimaat op de afdeling en de omgang met de patiënt zelf vergen in het begin enige omschakeling. Leidraad kindergeneeskunde biedt daarom ondersteuning bij de vragen en onzekerheden die coassistenten en beginnende arts-assistenten in de kindergeneeskunde tegenkomen.

In deze tweede, geheel herziene druk van deze leidraad is alle informatie geactualiseerd en zijn verscheidene nieuwe ziektebeelden toegevoegd. De hoofdstukindeling volgt de verschillende afdelingen waarmee je in een algemeen ziekenhuis te maken krijgt: kraamafdeling, neonatologie, kinderafdeling, polikliniek en eerste hulp. Elk hoofdstuk biedt eerst de belangrijkste begripsomschrijvingen die voor de afdeling in kwestie van belang zijn. Het vaste tekstonderdeel 'Overlevingspakket' bevat praktische rekenregels en richtlijnen (onder meer rondom vochtbeleid en babyvoeding) en scores (onder meer Apgar- en astmascore). Uiteraard komen de belangrijkste en meest voorkomende problemen in het vak kindergeneeskunde aan de orde.

Leidraad kindergeneeskunde is samengesteld door twee kinderartsen en een kinderarts in opleiding. Met dit boek vergemakkelijken zij de overstap van de studie naar de praktijk van 'een van de leukste vakken ter wereld'. Dit boek maakt deel uit van de Leidraadreeks, een reeks handzame en praktische boekjes voor coassistenten en artsen in opleiding. Elk deel behandelt één bepaald specialisme of coschap.

Leidraad kindergeneeskunde is bedoeld voor coassistenten en artsen in opleiding.   

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Vergroot uw kennis over de meest voorkomende problemen in het vak kindergeneeskunde

Geeft ondersteuning bij de vragen en onzekerheden die coassistenten tegenkomen

Vergemakkelijkt de overstap van de studie naar de praktijk

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.