Anamnese en lichamelijk onderzoek van hart en perifere arterien

J.P.M. Hamer; P.G. Pieper; R.B.A. van den Brink

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Anamnese en lichamelijk onderzoek van hart en perifere  ...

paperback/ gebrocheerd: € 52.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036804585, geïllustreerd, 155 blz., July 2014
Formaat: 24.0 (h) x 16.8 (b) x 0.9 (d) cm. Gewicht: 385 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

trefwoorden: anamnese arteriën cardiologie diagnose praktijk

beschrijving

Een patiënt met een mogelijke hart- of vaatziekte heeft belang bij een zorgvuldige anamnese als uitgangspunt voor de juiste diagnose en behandeling. Het lichamelijk onderzoek gaat daarbij hand in hand met het anamnestische gesprek. Dit onderzoek dreigde in de laatste jaren echter in het gedrang te komen door de populariteit van (beeldvormende) diagnostische technieken. Inmiddels zien velen weer in dat de bruikbaarheid van aanvullende technieken wordt bepaald door de juiste indicatie, gebaseerd op een gerichte anamnese.

De auteurs, allen met ruime ervaring in het medische onderwijs, behandelen op systematische wijze de anamnese en het lichamelijk onderzoek. Zij benadrukken in dit rijk geïllustreerde handboek de voorspellende waarde van zowel anamnestische gegevens als bevindingen bij het lichamelijk onderzoek. De opgenomen fonocardiogrammen onderbouwen de waarde van auscultatie. De lezer wordt gewezen op gangbare fouten en misvattingen bij bloeddrukmeting. Meting van de centraalveneuze druk, door velen moeilijk gevonden, wordt in detail behandeld en met schema's en foto's ondersteund. Het boek verwijst naar webpagina's over auscultatie en lichamelijk onderzoek. Achtergrondinformatie wordt als kadertekst aangeboden, zodat de lezer voor meer of minder informatie kan kiezen.

Anamnese en lichamelijk onderzoek van hart en perifere arteriën ondersteunt de dagelijkse praktijk van studenten, coassistenten, arts-assistenten in uiteenlopende specialismen, cardiologen, huisartsen, physician-assistants en anderen die werkzaam zijn in de zorgsector en belangstelling hebben voor de diagnostiek van harten vaatziekten.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Geïllustreerd boek

Brede doelgroep, zowel voor huisartsen, studenten als specialisten

Voor Huisartsenbundel online beschikbaar

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.