Dynamiek van het menselijk bindweefsel

functie, beschadiging en herstel

J.J. de Morree

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Dynamiek van het menselijk bindweefsel

gebonden: € 63.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036804523, geïllustreerd, 345 blz., May 2014
Formaat: 24.6 (h) x 17.4 (b) x 2.9 (d) cm. Gewicht: 760 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

beschrijving

Al meer dan 25 jaar belicht dit boek de functie van bindweefsel; een structureel netwerk van bot, kraakbeen, ligamenten, spieren en pezen, vliezen en huid, dat de lichaamsvorm bepaalt en bewegingsfuncties mogelijk maakt. Naast een functionele beschrijving van bindweefsels is de vertaling van de kennis naar lichamelijke belasting, beschadiging en herstel voor therapeuten onmisbaar. De nadruk ligt op bindweefselfuncties en -herstel en hoe die zijn te beïnvloeden.

Deze zesde druk is inhoudelijk ingrijpend gewijzigd. De ontwikkelingen op het gebied van moleculaire biologie, histologie van celstructuren, maar ook de rol van fascievliezen als krachtdoorleidende structuren in het lichaam zijn hierin meegenomen. Ook het tensegrity-principe en recent onderzoek naar kraakbeen, bot en spierweefsel waren aanleiding tot een forse aanvulling en herstructurering van de inhoud van dit boek. Het nieuwe hoofdstuk 3 concentreert zich op het begrip bindweefselcontinuüm. De bestaande hoofdstukken verschuiven en er is veel tekst ingevoegd en gehergroepeerd. De auteur Jan Jaap de Morree heeft een aantal foto's gemaakt en toegevoegd bij illustraties van spierweefsel en peesweefsel.

Het boek is geschreven voor studenten fysiotherapie, bewegingstherapie, manuele therapie, ergonomie en kinesitherapie aan hogescholen en universiteiten. Bij uitstek in domeinen met kinesiologische, biomechanische en ergonomische onderwerpen. Daarnaast is het boek een bron van informatie voor professionals in het werkveld.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingFunctionele beschrijving van bindweefsels

Over bindweefselherstel en hoe dat is te beïnvloeden

Vertaling van de kennis naar lichamelijke belasting, beschadiging en herstel

Met foto's bij illustraties van spierweefsel en peesweefsel
Voor student en professional
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.