Cognitieve gedragstherapie bij somatisatie

Sako Visser; Michiel Reinders

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Cognitieve gedragstherapie bij somatisatie

paperback/ gebrocheerd: € 39.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036804301, geïllustreerd, 89 blz., November 2015
Formaat: 24.0 (h) x 16.8 (b) x 0.6 (d) cm. Gewicht: 183 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

serienaam/reeks: Protocollen voor de GGZ

trefwoorden: behandelprotocol cognitieve gedragstherapie dsm-v evidence-based fysieke klachten hypochondrie multidisciplinaire richtlijn solk somatisatie

beschrijving

Dit boek biedt een protocol voor de behandeling van cliënten met onverklaarde lichamelijke klachten en sensaties (somatoforme stoornissen). Het is bedoeld voor behandelaars binnen de GGZ.

Somatoforme stoornissen zijn stoornissen waarbij mensen langdurige lichamelijke klachten hebben waarvoor geen lichamelijke oorzaak gevonden kan worden. Meestal zijn er bijkomende psychische en sociale klachten en problemen.

Het protocol kan flexibel worden gbruikt, afhankelijk van het klachtenpatroon van de patiënt. De invulling van de twaalf sessies binnen het protocol is afhankelijk van de individuele patiënt. In de eerste twee sessies wordt de problematiek van de patiënt in kaart gebracht aan de hand van een cognitief gedragstherapeutisch model. Deze analyse geeft richting aan de invulling en de aandacht in de daarop volgende sessies.

Bij het boek is aanvullend materiaal beschikbaar. Het bestaat uit fragmenten met de volgende onderwerpen: Inventarisatie van de klachten en gevolgen; Cognitieve herstructurering; Exposure en responspreventie; Reactivatie; Nieuwe copingvaardigheden en Omgaan met terugval.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingGeeft een protocol voor de behandeling van cliënten met onverklaarde lichamelijke klachten en sensaties

Zeer flexibel door in te spelen op de individuele patiënt

Bevat aanvullend materiaal
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.