Hygiene en infectiepreventie begint bij jezelf

een praktisch boek over veilig en schoon werken

Nicolien van Halem; Elly van Haaren; Tera Stuut; Henny Verbeek

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Hygiene en infectiepreventie begint bij jezelf

paperback/ gebrocheerd: € 24.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036804226, geïllustreerd, 148 blz., December 2013
Formaat: 24.0 (h) x 16.8 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 298 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

trefwoorden: hygiëne hygiënisch werken infectiepreventie schoon werken verzorging

beschrijving

Goede hygiëne op het werk, vooral in de zorg en de dienstverlening, voorkomt dat mensen met een verminderde weerstand met ziekteverwekkers besmet raken, daardoor ziek kunnen worden en hierdoor zelfs onverhoopt kunnen overlijden. Goede hygiëne op de werkplek begint bij jezelf doordat je als zorgprofessional of dienstverlener zelf het goede voorbeeld geeft en zo voor anderen een rolmodel vormt. Jammer genoeg nemen we van anderen ook wel minder goede gewoontes over. Vooral dan is een cultuuromslag in de bedrijfshygiëne van belang.

Hygiëne en infectiepreventie begint bij jezelf biedt best practices, gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten. Pas je deze als professional zelf toe en spreek je anderen erop aan, dan draag je bij aan een gezond werkklimaat en bovenal aan de gezondheid van mensen die aan jouw zorg zijn toevertrouwd.

Dit handige naslagwerk is geschreven voor alle zorgverleners en dienstverleners (in opleiding) die in hun werk omgaan met patiënten en cliënten, in het bijzonder met medisch risicovolle groepen als baby's, kinderen, zwangeren en kwetsbare ouderen. Het boek behandelt zowel theoretische aspecten van hygiëne als veel voorkomende infecties en biedt daarnaast praktische handreikingen: wat moet ik doen als...

In Hygiëne en infectiepreventie begint bij jezelf komen veel zorgsectoren aan bod. Daardoor is het boek overal in de zorg inzetbaar: van kinderdagverblijven tot kleinschalige woonvoorzieningen en van medische wijkcentra tot tandartspraktijken.

Hygiëne is het juiste doen voor jezelf en voor de anderen om samen met de zorgvrager of cliënt hoge kwaliteit van zorg en dienstverlening te bieden en in stand te houden. Mocht je je daarbij afvragen hoe het ook alweer zit, raadpleeg dan de experts die dit boek tot een waardevol instructie- en naslagwerk hebben gemaakt. Francis J. Mensink, supervisor en coach voor verpleegkundig onderwijs en onderzoek en de verpleegkundige praktijk.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Hele praktische handleiding over het hygiënisch werken en voorkomen van infecties

Bevat specifieke aandachtspunten voor hygiënisch werken in verschillende sectoren

Met een apart hoofdstuk over schoon en veilig werken in de huishouding

Biedt informatie over zowel het voorkomen van incidenten als hoe te handelen als het toch gebeurt

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.