Sociale psychologie en praktijkproblemen

van probleem naar oplossing

Abraham P. Buunk; Pieternel Dijkstra

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Sociale psychologie en praktijkproblemen

paperback/ gebrocheerd: € 42.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036804080, 186 blz., March 2014
Formaat: 24.0 (h) x 16.8 (b) x 1.1 (d) cm. Gewicht: 337 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

beschrijving

Mensen stimuleren tot een gezondere levensstijl, het terugdringen van cyberpesten, en mensen weer aan het werken krijgen: zo zijn er eindeloos veel sociale en wetenschappelijke problemen die hulpverleners en beleidsmakers proberen aan te pakken. Om kans van slagen te hebben moet de effectiviteit van dergelijke interventies eerst onderzocht zijn. Juist de sociale psychologie biedt daartoe belangrijke handvatten: ze is bij uitstek het vakgebied dat helpt het gedrag van mensen te begrijpen, te verklaren en te beïnvloeden.

In Sociale psychologie en praktijkproblemen wordt uitgelegd hoe professionals, op methodische en evidence-based wijze, kunnen komen tot effectieve interventies op basis van sociaalpsychologisch onderzoek en theorie. De lezer wordt door middel van opdrachten en casuïstiek uitgedaagd de kennis uit dit boek toe te passen op allerlei sociale en maatschappelijke problemen.

Dit boek is bedoeld voor studenten in het hbo en wo, alsmede voor professionals die zich bezighouden met de preventie en aanpak van sociale en maatschappelijke problemen.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingDirect de kennis toepassen door middel van opdrachten en casussen

Behandelt allerlei sociale en maatschappelijke problemen

Onderbouwd met wetenschappelijke literatuur
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.