Handboek online hulpverlening

met internet Zorg en Welzijn verbeteren

Frank Schalken

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Handboek online hulpverlening

gebonden: € 49.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036803748, 251 blz., August 2013
Formaat: 24.6 (h) x 17.4 (b) x 2.3 (d) cm. Gewicht: 609 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Deze Managementeditie bestaat uit:
Deel I Oriëntatie
Deel II Voorbereiding en organisatie
Deel III Uitvoering

Toegankelijkheid, kwaliteit en gebruikersgemak verbeteren, regie en zelfredzaamheid stimuleren en kosten besparen: hulpverlening via internet verbetert hulp bij psychische, sociale of maatschappelijke problemen.  Steeds meer organisaties bieden dan ook online hulp. Wat maakt hulpverlening via internet zo waardevol? Wat is nodig voordat een instelling online hulp (grootschalig) kan aanbieden?

Het Handboek online hulpverlening (managementeditie) is tot stand gekomen op basis van meer dan tien jaar ervaring met online hulpverlening en bevat alle relevante aspecten van dit vakgebied. Deze geheel vernieuwde editie geeft een uitgebreide beschrijving van de methodiek en de daarbij horende kenmerken, eveneens komen de voor- en nadelen en verschillende vormen aan bod. Het implementatieproces en de organisatorische implicaties worden behandeld, zoals techniek, veiligheid, recht, PR en de veranderende rol van hulpverleners. Door het hele boek heen staan voorbeelden van bestaande online- en blended interventies. Actuele inzichten omtrent wetenschappelijk onderzoek worden gegeven en mHealth, therapietrouw, leerstijlen én de zeven kenmerken van een competente online hulpverlener komen aan bod.

Dit handboek is zowel geschikt voor hulpverleners en managers die zich oriënteren op online hulpverlening als organisaties die hun online hulpaanbod willen doorontwikkelen.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Volledig overzicht van ins en outs van online hulpverlening voor managers up-to-date voorzien van de laatste inzichten uit recent internationaal onderzoek Fraai vormgegeven en uitgevoerd

Geschreven door experts onder redactie van het bekende kennisinstituut op dit terrein:st. e-hulp.nl

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Handboek online hulpverlening

paperback/ gebrocheerd: € 33.95

Deze Onderwijseditie bestaat uit:
Deel I Oriëntatie
Deel II Uitvoering

Toegankelijkheid, kwaliteit en gebruikersgemak ...

Meer boekennieuws op Facebook.