Basisverpleegkunde Niveau 4

E.M. Sesink; J.A.M. Kerstens

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Basisverpleegkunde Niveau 4

paperback/ gebrocheerd: € 71.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036803595, geïllustreerd, 495 blz., July 2013
Formaat: 23.8 (h) x 16.7 (b) x 2.9 (d) cm. Gewicht: 843 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

beschrijving

Basisverpleegkunde geeft een systematisch overzicht van alle facetten van de basiszorg: de meest omvangrijke zorgverlening in de gezondheidszorg. Het boek behandelt de verschillende rollen van de verpleegkundige bij het verlenen van de basiszorg. Allereerst worden een aantal algemene thema's behandeld die relevant zijn voor alle aspecten van de basiszorg: 'zorgvuldig en verantwoord handelen' en 'gezondheid en welbevinden'.

Vervolgens komen alle onderwerpen van het menselijk functioneren aan de orde. Zowel de lichamelijke als psychosociale en levensbeschouwelijke aspecten worden behandeld. Elk hoofdstuk is opgebouwd volgens de fasen van het methodisch systematisch handelen van de verpleegkundige. Na een algemene oriëntatie op het desbetreffende onderwerp is er ruime aandacht voor het verzamelen van gegevens en verpleegkundige diagnosen. Vervolgens wordt ingegaan op de planning van de verpleegkundige zorg, waarin exemplarisch voor een aantal verpleegkundige diagnoses, de beoogde resultaten, interventies en evaluatie beschreven worden. In de hoofdstukken worden ook verwijzingen gedaan naar Landelijke Richtlijnen. Tot besluit van ieder hoofdstuk is een verpleegplan opgenomen als voorbeeld. Basisverpleegkunde biedt de lezer een compleet basispakket aan kennis en vaardigheden over basiszorg. Bovendien zijn aan elk hoofdstuk een literatuurlijst en verwijzingen naar websites toegevoegd, voor verdere verdieping.

Het boek is allereerst bestemd voor alle studenten die de opleiding tot verpleegkundige op mbo-niveau volgen . Daarnaast is het boek uitermate geschikt als naslagwerk voor iedereen die reeds als verpleegkundige werkzaam is.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Geeft de complete basis aan kennis en vaardigheden over de verpleegkunde

Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een verpleegplan als voorbeeld

Met veel praktische tips

Bevat verwijzingen naar Landelijke Richtlijnen

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.