Psychiatrie niveau 4

J.A.M. Kerstens; IJ.D. Jüngen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Psychiatrie niveau 4

paperback/ gebrocheerd: € 62.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036802987, 424 blz., December 2013
Formaat: 24.0 (h) x 16.8 (b) x 2.5 (d) cm. Gewicht: 745 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

beschrijving

Dit boek beschrijft op heldere en toegankelijke wijze de vele aspecten van de psychiatrie die relevant zijn voor de verpleegkundige en agogische beroepsuitoefening. Allereerst worden zienswijzen en ontwikkelingen in de psychiatrie en de wet- en regelgeving behandeld. Vervolgens worden de psychische functies (symptomenleer), het psychiatrisch onderzoek en de behandelingen, inclusief psychofarmacologie, beschreven. Deze drie onderdelen zijn belangrijke elementen om de hoofdstukken over de psychiatrische ziektebeelden te kunnen begrijpen. De psychiatrische ziektebeelden worden volgens een vast stramien behandeld. Een apart hoofdstuk is gewijd aan de persoonlijkheidsstoornissen, waarbij kort stilgestaan wordt bij de persoonlijkheidsontwikkeling. Aan de hand van casuïstiek worden de oorzaken, het beloop, het diagnostisch kader (DSM-IV-TR) en behandelmogelijkheden van de diverse ziektebeelden beschreven. Het onderdeel speciële psychiatrie behandelt de meest relevante thema's uit de kinder- en jeugdpsychiatrie, psychiatrische stoornissen bij mensen met een verstandelijke beperking, ouderenpsychiatrie en transculturele psychiatrie De beschrijving van de symptomen en ziektebeelden is geïllustreerd met veel casuïstiek om de transfer naar de praktijk te bevorderen. Daarbij is er aandacht voor observeren, signaleren en redeneren. Vanuit het behandelkader worden richtlijnen gegeven voor verpleegkundigen en beg leiders. Om begrippen snel te kunnen opzoeken is in het boek Psychiatrie een verklarende woordenlijst en register opgenomen. Het boek is allereerst bestemd voor studenten die een verpleegkundige of agogische opleiding volgen op mbo-niveau. Daarnaast is het boek uitermate geschikt als naslagwerk voor verpleegkundigen, begeleiders en overige medewerkers die op mbo-niveau werkzaam zijn in instellingen voor geestelijke, algemene en maatschappelijke gezondheidszorg.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Onderdeel van de serie basiswerken die staat voor structuur en gedegen inhoudelijke benadering van de zorgcategorie Geschreven door auteurs die deel uitmaken van de kernredactie en ook een boek over hetzelfde thema voor niveau 5 hebben geschreven.

Een van hen is zelf psychiatrisch verpleegkundige en geeft bovendien trainingen op dit gebied.

De andere auteur is arts-docent.

Beiden zijn succesvol auteur van vele basiswerken

Boek bereidt leerling verpleegkundigen voor op de verschillende settings in de psychiatrie en leert hen omgaan met de complexe en diverse problematiek van psychiatrische zorgvragers

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.