Leerboek immunologie

G.T. Rijkers; F.G.M. Kroese; C.G.M. Kallenberg; R.H.W.M. Derksen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Leerboek immunologie

paperback/ gebrocheerd: € 66.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036802574, geïllustreerd, October 2016
Formaat: 28.0 (h) x 21.0 (b) x 2.4 (d) cm. Gewicht: 1296 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

trefwoorden: afweersysteem allergie en overgevoeligheid auto-immuniteit cellulaire immuniteit humorale immuniteit immunologie immunsysteem infecties ...

beschrijving

Dit nieuwe leerboek maakt een duidelijke koppeling tussen de theoretische basisconcepten en de klinische praktijk. Met behulp van diverse aansprekende klinische voorbeelden, verdiepingsstof en alledaagse casuïstiek behandelen de auteurs de eigenschappen en functies van honderden moleculen en cellen (zowel de hoofdrolspelers als de figuranten).In Leerboek immunologie wordt het complexe immuunsysteem van de mens helder en overzichtelijk uiteengezet. In de eerste helft van het boek ligt de nadruk op de bouw en werking van het immuunsysteem. Deze vormt een goede basis voor de meer klinische aspecten van het immuunsysteem die in de tweede helft van het boek centraal staan. Het boek behandelt onder meer onderwerpen als immuundeficiëntie, overgevoeligheidsreacties, afstoting bij transplantaties en vaccinaties. Er is ook aandacht voor de, voor de klinische praktijk belangrijke, stoornissen van het immuunsysteem die het gevolg kunnen zijn van voeding, stress en genotsmiddelen.

De behandelde ziekten, getallen en statistieken zijn gebaseerd op de Nederlandse situatie. De auteurs zijn deelspecialisten en behoren tot de top van de Nederlandse wetenschap op het gebied van immunologie. Het biedt overzichtelijke illustraties die de ingewikkelde materie zo helder mogelijk maken.

Immunologie is de studie van het immuunsysteem. Dat is een uitermate dynamisch en ingewikkeld systeem en heeft als belangrijkste doel het lichaam te beschermen tegen infecties door alle mogelijke micro-organismen en parasieten. Veel verschillende celtypen en moleculen werken samen om zo’n infectie te bestrijden. Het immuunsysteem is altijd actief, gelukkig veelal zonder dat we het merken. Leerboek immunologie is primair geschreven voor studenten geneeskunde, maar is ook uitermate geschikt voor gebruik binnen opleidingen als tandheelkunde en voor het laboratoriumonderwijs.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingLegt het immuunsysteem helder en overzichtelijk uit

Maakt een duidelijke koppeling tussen de theorie en de praktijk

Met veel praktische tips en casussen

Rijk aan illustraties
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.