Werkcahier kwalificatieniveau 3 Voeding

transferpunt vaardigheidsonderwijs

Johan van 't Wout; Cees van Stipdonk; Geerard Siereveld

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 31.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036802291, geïllustreerd, 166 blz., December 2012
Formaat: 29.7 (h) x 21.0 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 463 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

serienaam/reeks: Skillslab-serie voor verpleegkundige beroepsvaardigheden

beschrijving

In dit cahier zijn de onderwerpen opgenomen die te maken hebben met de zorg voor de voeding. Zowel de basisvaardigheden als de verpleegtechnische handelingen rondom voeding die uitgevoerd worden door de Verzorgende IG komen aanbod. Eten en drinken is een veel voorkomende bezigheid in ons dagelijkse leven. Het is noodzakelijk, maar vaak is het ook een sociaal gebeuren. Als verzorgende kom je in aanraking met het bieden van hulp aan een zorgvrager bij de opname van voeding en vocht. Veel zorgvragers ervaren de dag als erg lang en voor hen is het eten en drinken een welkome onderbreking. Eten en drinken heeft een belangrijke invloed op het geestelijk, lichamelijk en sociaal functioneren van de zorgvrager.

Op de website bij Voeding worden de vaardigheden die in dit cahier worden vermeld behandeld. Je kunt de website ook gebruiken bij het werken aan de studieactiviteiten en het maken van de toetsvragen.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingGeheel geactualiseerd
Ondersteunend filmmateriaal op website
Onderdeel van de Skillslab-serie
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.