200 jaar in fotografie

Een weergave in ruim 750 iconische beelden

Eric Strijbos; Jaap Verschoor

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
200 jaar in fotografie

gebonden: € 29.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036641456, geïllustreerd, 604 blz., December 2020
Formaat: 31.2 (h) x 23.0 (b) x 5.5 (d) cm. Gewicht: 3577 gram.

Uitgever: Rebo Productions

redactie: Jaap Verschoor / Kantoor Verschoor Boekmakers

trefwoorden: fotoboek fotografie fotojournalistiek general general interest geschiedenis human interest koffietafelboek overzichtswerk

beschrijving

Tweehonderd jaar fotografie betekent niet zozeer de geschiedenis van een techniek, maar vooral twee eeuwen vol historische beelden van de mens – van vreugde en verdriet, van liefde en leed, van successen en mislukkingen, maar ook van hoop.

Lange tijd konden fotografen slechts statische beelden maken. Voor de belichting waren vele minuten of zelfs langer nodig, zodat beweging, gebeurtenissen en nieuws niet direct vastgelegd konden worden. Toch levert ook dat fascinerende, magische beelden op.
Pas aan het eind van de 19de eeuw verschenen er camera’s met een snellere sluitertijd. In de eerste helft van de 20ste eeuw ontwikkelde de fototechniek zich snel en werden er foto’s van tal van gebeurtenissen gemaakt: politiek, werk, evenementen, feesten, oorlog, liefde, reizen, techniek, beroemdheden, familie… Al deze thema’s komen terug in dit boek.

In de 20ste eeuw werd de fotografie ook verheven tot kunst, ook al waren veel foto’s helemaal niet als kunst bedoeld. Werk van fotografen als Eugène Atget, Walker Evans, Dorothea Lange, Ansel Adams en Alfred Eisenstaedt is nu wereldberoemd, en een aantal van hen krijgt in dit boek speciale aandacht. Daarnaast zijn er ook veel foto’s van minder bekende maar niet minder interessante fotografen, die samen een boeiend verhaal vertellen – een verhaal van tweehonderd jaar geschiedenis van de mens.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingBijzonder volumineuze uitgave in luxe uitvoering met goudfolie en zijdeglans papier voor een hoogwaardige weergave van foto's. Per stuk geseald met prijssticker.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.