Rugbijbel

voor iedereen die rugklachten heeft en voor iedereen die ze wil vermijden

Jenny Sutcliffe

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Rugbijbel

paperback/ gebrocheerd: € 9.95

ISBN: 9789036632454, geïllustreerd, November 2014
Formaat: 20.0 (h) x 20.0 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 622 gram.

Uitgever: Rebo Productions

redactie: Sorrel Wood; Cathy Meeus; Nigel Perryman

illustrator: Simon Pask

beschrijving

De Rugbijbel is een must have naslagwerk voor de hele familie. Het staat vol praktische wetenschappelijk bewezen tips, om je leven lang goed voor je rug te zorgen.
* complete beschrijving van de klachten die je rug, nek en schouders kunnen treffen.
* tientallen tips die je zelf kunt toepassen, zoals oefeningen, manieren om de slaaphouding te verbeteren, warmte-/hydrotherapie en uitgebreid advies over het behandelen van rugpijn, inclusief de nieuwste pijnstillers.
* traditionele medische zorg, diagnose, medicijnen, operatie, fysiotherapie, specialistische behandelingen en daarnaast een lijst van alternatieve therapieën.

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaatDe Engelse auteur, arts en fysiotherapeut Jenny Sutcliffe legt eerst de bouw en de functie van de rug uit. Hierbij komen ook schouders en bekken aan de orde, die anatomisch en functioneel met de wervelkolom verbonden zijn. Vervolgens bespreekt zij wat er fout kan gaan en wat daaraan gedaan kan worden. Een arts kan naast een vraaggesprek een aantal lichamelijke tests doen. Daarnaast kan een arts nader onderzoek doen, zoals bloedonderzoek, Röntgenfoto, CT-scan en MRI. Dit wordt nader uitgelegd. Naast medicatie kan gedacht worden aan fysiotherapie, osteopathie, chiropraxie, pilates en in het uiterste geval operatie. Deze en andere therapieën krijgen uitgebreid aandacht. Daarna volgt een groot aantal oefeningen die de patiënt zelf kan doen. Het boek is voorzien van veel verhelderende illustraties. Alles bij elkaar een praktisch en informatief boek voor iedereen die adviezen wil over zijn rugproblemen.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.