Geillustreerde zeilschepen encyclopedie

200 v.c. tot nu

J. Bachelor; C. Chant

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Geillustreerde zeilschepen encyclopedie

gebonden: € 7.99

ISBN: 9789036618458, geïllustreerd, 318 blz., August 2006
Formaat: 24.4 (h) x 17.1 (b) x 2.4 (d) cm. Gewicht: 984 gram.

Uitgever: Rebo Productions

vertaald door: G. Boer

beschrijving

De woorden schip en boot komen beide voort uit het begrip uithollen,wat terugvoert op de uitgeholde boomstam waarin onze verre voorouders zichzelf en hun goederen over water verplaatsten.

Vanaf het moment dat de mens ontdekte dat bepaalde voorwerpen op het water kunnen drijven, nam de ontwikkeling van (zeil)schepen zijn aanvang. Zeilschepen maakten de ontdekking van nieuwe werelden mogelijk. Ook zorgden zeilschepen voor het ontstaan van nieuwe beroepsgroepen, scheepsbouwindustrieën en oorlogsvloten.

De geleidelijke ontwikkeling van het vaartuig van de eerste, experimentele exemplaren waarmee men de zee te lijf ging tot de ultieme zeilende vrachtschepen die tot in de eerste decennia van de twintigste eeuw werden gebouwd, is in gelijke mate te danken aan de behoefte aan meer snelheid als aan de ontwikkeling in het ontwerpen van schepen.

Deze uitgebreide geïllustreerde Zeilschepen encyclopedie toont het zeer brede scala aan zeilschepen dat de mensheid van 2000 voor Christus tot nu heeft voortgebracht.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.