Ik stierf in duizend doden

Een vlammend liefdesverhaal te midden van de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog

Eve Keller; Millie Weber

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Ik stierf in duizend doden

gebonden: € 26.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036434416, 336 blz., November 2018 UITVERKOCHT!

Uitgever: Grote Letter Bibliotheek

serienaam/reeks: Omega reeks

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Het verhaal van Millie Werber als overlevende van de jodenvervolging is opmerkelijk. Millie kwam vast te zitten in het getto van Radom, Midden-Polen, en werd daarna op transport gesteld om dwangarbeid te verrichten in de wapenindustrie. Vervolgens werd ze in 1943 afgevoerd naar Auschwitz, overleefde dat en werd naar een volgende wapenfabriek gestuurd. Daar volgde uiteindelijk de bevrijding in de gedaante van een Amerikaanse parachutist, die als een soort engel uit de hemel kwam vallen.
Pas vele jaren na de oorlog heeft Millie Werber haar hele verhaal verteld: over Heniek, de man met wie ze enkele maanden getrouwd was. Hij werd vermoord en liet Millie achter met hun trouwringen en één enkele foto die gemaakt was op hun trouwdag.

Ik stierf in duizend doden is het verhaal van een jong meisje dat, hoe onwaarschijnlijk ook, liefde vindt in de meest duistere tijd. Het gaat over de essentie van het overleven zelf: de sprankjes hoop die de wanhoop op afstand houden en van een foto en twee gouden ringen die de bevestiging zijn van een grote passie in een naargeestige tijd.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Ik stierf in duizend doden

paperback/ gebrocheerd: € 14.99
Het verhaal van Millie Werber als overlevende van de jodenvervolging is opmerkelijk. Millie kwam in 1940 vast te zitten in het getto van ...

Meer boekennieuws op Facebook.