Ik, Geronimo

S.M. Barrett

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Ik, Geronimo

gebonden: € 25.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036434003, 250 blz., November 2018 UITVERKOCHT!

Uitgever: Grote Letter Bibliotheek

serienaam/reeks: Omega reeks

beschrijving

Geronimo (1829-1909) was de befaamdste van alle Apacheleiders en de laatste grote indianenvoorman die zich gewapenderhand verzette tegen de kolonisering van Noord-Amerika door de blanken.
Tussen 1870 en 1886, tijdens de 'Apacheoorlogen', wekte zijn naam aan beide zijden van de grens tussen de Verenigde Staten en Mexico angst, huiver en ontzag. Zijn reputatie van niets ontziende krijger, maar ook van 'nobele wilde' met een bijna onbreekbare wil tot vrijheid maakte Geronimo tot een mythische figuur. Zijn authentieke levensverhaal is opgetekend in
Ik, Geronimo.
Dit werk geldt als een der belangrijkste directe getuigenissen van het leven en denken van de oorspronkelijke bewoners van Noord-Amerika. Geronimo vertelt in zijn eigen woorden over zijn ongelijke en bloedige strijd tegen de ondergang van zijn cultuur. Het is een verhaal vol persoonlijk lijden en verlies, en van gevangenschap ver weg van zijn geboortegrond. Maar het is ook een verhaal van een onbezorgde Apachejeugd en van onderlinge trouw en toewijding, van spiritualiteit en wijsheid.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.