Rode sneeuw in december

Simone van der Vlugt

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Rode sneeuw in december

gebonden: € 53.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036431491, 744 blz., October 2016
Formaat: 22.8 (h) x 16.5 (b) x 7.0 (d) cm. Gewicht: 1382 gram.

Uitgever: Grote Letter Bibliotheek

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Historische roman tegen de achtergrond van de Tachtigjarige Oorlog. Het is 1552, de vooravond van de Tachtigjarige Oorlog. Lideweij Feelinck krijgt een relatie met de jonge arts Andries Griffioen, aanhanger van het protestantisme. Om met hem te kunnen trouwen trotseert ze de wil van haar vader, die met haar breekt en haar onterft.

Het jonge stel vestigt zich in Breda, waar ze een nauwe band krijgen met prins Willem van Oranje. Maar het politieke klimaat verandert, het protestantisme wint terrein terwijl onder koning Filips de inquisitie hoogtij viert. Willem van Oranje vlucht naar Duitsland, waar hij zijn legers organiseert om in opstand te komen tegen koning Filips.

Lideweij vlucht met haar gezin naar het rustige Naarden in het Noorden, waar ze zich veilig waant. Tot een verschrikkelijk lot het kleine stadje treft, met een gewelddadige en bloedige volksopstand tot gevolg.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Rode sneeuw in december

paperback/ gebrocheerd: € 12.99
Rode sneeuw in december van Simone van der Vlugt is een meeslepende historische roman die zich afspeelt tegen de achtergrond van de Tachtigjarige ...

Rode sneeuw in december

paperback/ gebrocheerd: € 13.99
Historische roman met als decor de Tachtigjarige Oorlog. De katholieke Lideweij Feelinck en protestante Andries Griffioen vestigen zich ...

Meer boekennieuws op Facebook.