Om adem te kunnen halen

Christine Otten

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Om adem te kunnen halen

gebonden: € 20.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036431231, 236 blz., July 2016
Formaat: 23.0 (h) x 16.5 (b) x 2.4 (d) cm. Gewicht: 470 gram.

Uitgever: Grote Letter Bibliotheek

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Kort voor zijn tachtigste verjaardag bezoekt Chris- tine Otten haar vader, voor het eerst in jaren. Wat begint als een schuchtere verzoeningspoging zet een ontdekkingsreis in gang die haar terugvoert naar haar jeugd in Deventer, de geëngageerde ar- beidersmilieus van haar ouders en de geestelijke instabiliteit van haar vader. Ter plekke doet ze ontdekkingen over een grootvader die worstelaar, acrobaat en communist was, over een grootmoed- er die viool speelde, en over haar drijfveren om Deventer op haar achttiende te ontvluchten.
In een wervelende stijl beschrijft Otten hoe haar vaders toestand haar leven lange tijd beïnvloedde en hoe een onverwachte gebeurtenis haar hielp daaraan te ontkomen. Om adem te kunnen halen is een aangrijpend boek over ouders en kinderen, dromen en werkelijkheid, afkomst en ambitie, noodlot en bevrijding.
Christine Otten brak in 2004 door met de roman De laatste dichters, die genomineerd werd voor de Libris Literatuurprijs. Daarna volgden Als Casa- blanca, In wonderland en verzorgde zij samen met Erik Kessels het Boekenweekessay.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Om adem te kunnen halen

paperback/ gebrocheerd: € 19.50
Kort voor zijn tachtigste verjaardag bezoekt Christine Otten haar vader, voor het eerst in jaren. Wat begint als een schuchtere verzoeningspoging ...

Meer boekennieuws op Facebook.