Onze Olympische Spelen

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Onze Olympische Spelen

paperback/ gebrocheerd: € 8.95

ISBN: 9789035253261, July 2016
Formaat: 28.6 (h) x 21.7 (b) x 0.6 (d) cm. Gewicht: 369 gram.

Uitgever: Reed business

serienaam/reeks: Elsevier Speciale Editie

redactie: B. Hahn

beschrijving

De Nederlandse deelname aan de Olympische Spelen kent een lange geschiedenis, die in 1900 begon met 28 atleten die werden afgevaardigd naar Parijs. Dat aantal is inmiddels vertienvoudigd,zo blijkt uit de Nederlandse deelname aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro deze zomer.
In deze Speciale Editie belicht de redactie van Elsevier de olympische historie van Nederland. Uiteraard komen de meest bijzondere prestaties aan bod en toont een prachtige fotoserie de legendarische gouden medailles. Natuurlijk is er ook aandacht voor de Spelen van 1928 in Amsterdam.
Naast de sportieve hoogtepunten biedt deze rijk geïllustreerde uitgave verhalen over de voorbereidingen, de organisatie, de drama's en het politieke gedoe. 'De Spelen zijn met niets te vergelijken,' zegt veelvoudig medaillewinnaar Pieter van den Hoogenband in een exclusief interview.
De Speciale Editie Onze Olympische Spelen kijkt ook vooruit, onder meer in een interview met chef de mission Maurits Hendriks en in een reportage over de Nederlandse topsportcentra waar trainers, wetenschappers en sporters al jaren toewerken naar hun moment van glorie.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.