Hitlers ongehoorzame hond

en dertig andere historische reportages

Robert Stipthout

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Hitlers ongehoorzame hond

paperback/ gebrocheerd: € 14.95

ISBN: 9789035251984, August 2014
Formaat: 20.0 (h) x 12.5 (b) x 2.4 (d) cm. Gewicht: 334 gram.

Uitgever: ONE Business B.V.

redactie: José Bernard; Lennaert Lubberding

beschrijving

HITLERS ONGEHOORZAME HOND
EN DERTIG ANDERE HISTORISCHE REPORTAGES

Wie waren de slachtoffers van onze eigen Talibantijd? Was de landing van de latere koning Willem I op het strand van Scheveningen in 1813 wel zo'n succes? Wat gebeurde er in de ministerraad tijdens de studentenrevolte van 1968?
Robert Stiphout reconstrueerde voor Elsevier momenten uit het ¬Nederlandse verleden. Met veel oog voor detail en een levendige pen schrijft hij reportages over zowel vergeten als beroemde voorvallen uit de vaderlandse geschiedenis.
Stiphouts tijdsbeelden maken duidelijk waarom we leven zoals we leven en dat de geschiedenis vaak net even anders liep dan vaak wordt gedacht. ¬Geregeld duiken in zijn verhalen bizarre, onbekende feiten op. Zo bleek een van de honden van Hitler zijn dood te hebben gevonden in een greppel voor het Arnhemse dierenpark Burgers' Zoo. De 31 hoofdstukken in dit boek vormen een verrassende, spannende en altijd verhelderende hink-stap-sprong door onze geschiedenis.

Robert Stiphout schrijft sinds 2002 in Elsevier over historische onderwerpen. Hij publiceerde onder meer De bloedigste oorlog (2009), over de Nederlandse bijdrage aan de Korea-oorlog, en eerder Erfgoed (2005), over de belangrijkste documenten uit de Nederlandse geschiedenis.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.