Gevelde eiken

gesprekken met Charles De Gaulle

André Malraux

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Gevelde eiken

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789035251458, June 2014
Formaat: 20.0 (h) x 12.5 (b) x 1.9 (d) cm. Gewicht: 251 gram.

Uitgever: ONE Business B.V.

vertaald door: Herman van Cuijlenborg

redactie: Arendo Joustra; José Bernard

beschrijving

Gevelde eiken
IN GESPREK MET CHARLES DE GAULLE
André Malraux

Vertaald door Hans van Cuijlenborg. Met een voorwoord van Herman
Van Rompuy en een inleiding van De Gaulle-biograaf Henk Wesseling

De Franse president Charles de Gaulle staat ruim veertig jaar na zijn dood opnieuw in de belangstelling. Ook in Nederland, waar Henk Wesselings biografie De man die nee zei in 2013 lovende kritieken kreeg en vele malen werd herdrukt. Vlak voor de dood van De Gaulle sprak de Franse schrijver en politicus André Malraux - hij was minister van Cultuur onder De Gaulle - met de oud-president over zeer uiteenlopende onderwerpen: kunst, geschiedenis, Napoleon, politiek, oorlog, premier in oorlogstijd Georges Clemenceau, filosofie en Frankrijk. Het is als lezer een genot om naar deze twee wijze mannen te luisteren. Les chênes qu'on abat..., zoals de oorspronkelijke titel luidde, is het favoriete boek van uiteenlopende politici als Jozias van Aartsen, burgemeester van Den Haag, en Herman Van Rompuy, voorzitter van de Europese Raad.

André Malraux (1901-1976) wordt gerekend tot de grootste Franse schrijvers van de twintigste eeuw. Daarnaast was hij minister van Cultuur, onder anderen onder president Charles de Gaulle.
The New York Times over de Engel¬se vertaling van 'Gevelde eiken': 'De Gaulle en Malraux zijn zoveel interessanter dan echte mensen'

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.